Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl F.M.Pelcla :-)

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jehlanka73

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 šišky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 852 kJ /
2 116 kcal
Bílkoviny28,68 g
Tuky147,56 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy165,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyválíme listové těsto, posypeme strouhankou, pomažeme oslazeným tvarohem vanilkovým cukrem, naklademe vypeckované švestky viz. obrázek :-) posypeme trochu skořicovým cukrem a zavineme. Krok 2: Závin pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech s vyloženým pečícím papírem. Krok 3: Pečeme do zlatova. Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 6. 9. 2010

Poznámka autora jehlanka73

Tento štrúdlík je výborný až zcela vychladlý, protože švestky pustí šťávu a hned čerstvý se nedá ani moc krájet...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl F.M.Pelcla :-)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wQ9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl F.M.Pelcla :-)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wQ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-p:yes:

mňam, dostala jsem chuť na hezky upečené švestky v, určitě moc dobrém, štrůdlu:yes::-p

krásný štrůdl:-p:yes:+1

Přidala jsem foto řezu z boku, ale není to moc vidět, krájela jsem ho za tepla a opravdu to pořádně nejde, proto ta poznámka krájet až po vychladnutí.....Poslední foto jsem tam nedala, ale koukám, že paní Jana mě vyprovokovala, haha...:-D

Znam a mohu doporucit. Jen misto strouhanky davam ovesne vlocky, kterymi posypu tvaroh ;-) Bodik je jasny :-K

Market, švestek je dost?:-O, Kde? Jedem na ně:-))
Ale to bych zamluvila tenhle krásný recept, vypadá opravdu moc dobře, chtělo by to foto řezu zboku, ale jinak věřím, že je skvělý;-)

Jehlanko, cítím, že to musí být dobrota, švestky+tvaroh=chutná kombinace a ty máš 5.boda:yes:

:-)):-)):-)):-)):-)):yes:

zdenicka63 6. 9. 2010 18:52
Tak to je papu:-)):yes:

Švestek je teď všude dost, tak se tento recept určitě bude hodit. ;-)

Milujeme štrůdly na všechny způsoby,za bod:yes:;-)

Téda, to musí být dobré :-p:yes:

Ukladam a rozhodne vyzkousim. Zatim 1. bod pro tebe. :yes::-K

Tématické fráze:
štrudl ze svestek, štrudl se švestky, štrůdl švestky, jak krájet štrůdl, štrůdl z mikrovlnky, kdy krájet štrudl, strudl se švestka, štrůdl v mikrovlnce, obrázky štrůdl, obrázky štrůdlu, strudl se strouhankou, mikrovlnka štrůdl, krásný štrůdl, švestkoví štrúdl, obrázek štrůdlu, listové těsto švestky, štrudl s švestek, studl ze švestek, strudl obrazky, recept ne štrůdl z mikrovonky

Suroviny:
těsto listové, strouhanka, tvaroh, cukr vanilkový, cukr skořice, švestky, vejce

Přidat fotografie receptu