Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky z jablkového těsta

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

skrabal71

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 813 kJ /
1 628 kcal
Bílkoviny74,69 g
Tuky36,97 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 810 mg
Sodík 931 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy241,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Do mísy vlijeme zhruba polovinu mléka, přidáme vejce a prošleháme. Pak přidáme mouku se solí a metličkou prošleháme, až nám vznikne hustější těstíčko. To pak naředíme zbytkem mléka. Tímto postupem zamezíme vzniku hrudek. Nakonec vmícháme jablka. Krok 3: Pánev s nepřilnavým povrchem lehce potřeme silikonovou mašlovačkou olejem, necháme rozehřát a postupně smažíme palačinky z obou stran. Těstíčko vždy před nabráním zamícháme. Krok 4: Můžeme je plnit marmeládou, ale nejlepší jsou srolované a ještě teplé obalované ve skořicovém cukru.

TIP: Jak připravit nejlepší palačinky

Zveřejněno 7. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky z jablkového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8MQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky z jablkového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8MQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tyto palačinky občas dělávám, ale jak píše níže Isindy, v receptu bylo špatné množství surovin, z kterých by palačinky nešly udělat. Snažila jsem se recept upravit a přidala foto. :-K

mám ráda tuto kombinaci ;-):yes:

dnes jsme dostali chuť na palačinky, chtěla jsem tento recept rozveselit obrázkem, ale uvedené množství surovin je nepoužitelné - z 0,25l mléka, 2 vajec a 250g mouky vznikne hustá hmota, takže nakonec mouky bylo 250g, mléka 0,5l a vejce 4 (plus samozřejmě špetka soli)...jablka byla poslední dvě, takže ta jsem násobit nemohla...přesto byly palačinky po této úpravě moc dobré a zmizely obratem ;-) takže pokud si upravíte množství, tak mohu doporučit :yes:

Tématické fráze:
palačinkové těsto, těsto na palačinky, palačinky těsto, těsto na palačinky recept, testo na palacinky s jablky, jablkové palačinky, palačinky recept těsto, palačinkové těsto s jablky, nejlepší těsto na palačinky, nejlepší palačinkové těsto, recept na palačinkové těsto, palačinky jablkové, těsto palačinky, palačinky recept těsto bez mléka, palačinky těsto recept, obalovana jablka, jablkové těsto, obalovane palačinky, těsto na palačinky s s jablky, recept na těsto na palačinky

Suroviny:
mléko, mouka hladká, sůl, vejce, jablko, olej, marmeláda, cukr skořice

Přidat fotografie receptu