Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holubce - plněné zelné listy

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanet3

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 466 kJ /
2 740 kcal
Bílkoviny174,98 g
Tuky151,57 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 518 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy166,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celou hlávku zelí vložíme do hrnce tak, aby byla ponořená v osolené vodě. Vaříme do poloměkka. Krok 2: Potom vychladlou hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Seřízneme košťály. Krok 3: Propláchneme ve vodě syrovou rýži, kterou vložíme do mísy. Krok 4: Pak přidáme maso, sůl, pepř, pokrájenou cibuli a ostatní koření, které uznáme za vhodné, ale nemusí být. Směs propracujeme. Krok 5: Do každého listu z hlávky dáme 1 lžíci až 2 lžíce směsi, zabalíme do balíčků. Krok 6: Na dno hrnce vložíme napařovák, na ten pokládáme balíčky s přehybem dolů. Balíčky klademe na sebe. Krok 7: Na balíčky nalijeme polovinu lahve kečupu a dolijeme vodou. Vaříme pozvolna 1 hodinu. Krok 8: Balíčky vyjmeme z vody a podáváme s kečupem a kysanou smetanou.

2.možnost
Balíčky vyskládáme vedle sebe do pekáčku a zalijeme rajskou omáčkou. Krok 9: Pečeme v troubě přiklopené asi 1 hodinu. Krok 10: Potom zjemníme kysanou smetanou.

3.možnost
Balíčky vyskládáme do sádlem vymaštěného pekáčku. Krok 11: Poklademe kysaným zelím, které ochutíme cukrem a solí. Krok 12: Přidáme angl. slaninu a podlijeme vodou. Krok 13: Zapékáme přiklopené hodinu a poté dopečeme, aby balíčky měly zlatavou kůrčičku.

Zveřejněno 8. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holubce - plněné zelné listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5L7A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holubce - plněné zelné listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5L7A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

moc dobré,Určitě dám do oblíbených receptu

Ukrajinskou kuchyni vařím často
Šašliky dělám vepřové maso (krkovička) naloží se do vína bílého s majonézou a cibuli. Nechat 24hod.pak se napíchá maso na jehle a nad ohnem udělá. Někdo děla že místo vína dává ocet. Je pak kyselejší a křehčí]

Hoj, taky holubky mám moc ráda a rýži taky nevařím.
Vždyt se uvaří v listě top recepty .cz:-)

Páčia sa mi všetky tri možnosti:-)):yes:Ešte neviem ktorú si zvolím,ale určite budú u nás budúci týždeň;-)

ja holubky miluju...a nejradsi od mamy ...:-D:yes:

Ahojky já to mám taky od švagrové je ukrajinka a holubce dělá maličké jako jednohubky a to jsou fofry má jeden jako druhý,já je dělám taky,ale mám je jak pěst nejde mi to tak jako jí.Jinak je to super bašta:-p:-8:-)):yes:

jé šašliky ty dělám ráda a to je žranice...hlavně venku v létě:-p...:yes::yes:...jinak holubce je práce zabalit ale stojí to za to...:-p ... všem moc díky:-K

Tohle se dělá taky v Řecku, ale polité budˇ vaječnou omáčkou nebo bešamelem:-p. Je to práce je zabalit;-)+:yes:

Anet, tak ještě přidej recept na šašlík, ten bych si taky dal...vypadá to, že ukrajinskou kuchyň máš zmáknutou, češi by se mohli učit...;-)
Cikáni jsou tuláci odjakživa, takže kdo ví, jestli převzali holubce od ukrajinců, nebo ukrajinci od cikánů.. :-D

nedalo mi to a jukla jsem na google...Ukrajinci Holubce http://in.ihned.cz/c4-10021110-19440080-n0A000_d-c... ...Romové Holubky http://romove.radio.cz/cz/clanek/19567#5...je to podobné, hlavně oboje asi dobré ;-)

ano je to ukrajinské jídlo,aspoň tedy já to z Ukrajiny mám...;-)

Název "holubci" používají ukrajinci, je to ale fakt výborný jídlo :-). Ukrajinci holt uměj udělat z prdu kuličku - to se nám za nedlouho bude hodit v tomto státě..:-D, jen tak dál :yes:

isahu ,řekl bych slovenské jídlo,a dělám taky ale s omáčkou smetanovou se dělají pravé holubky,a podávají se s čerstvým chlebem ,je to moc dobrý:-)

holubce jsem jedla, u známých, říkají tomu holubky - prý je to jejich typické, romské jídlo ;-) nevím, jestli ano, ale chutnalo výborně...jen jsem ještě nedělala doma, ačkoli recept také někde mám...jen ho najít:-8;-)

Už jsem slyšela název Holubce,ale nevěděla jsem jak se to dělá.
dobrý receptík a tolik možností:yes:+1;-)

Já bych si to hned dala. Kdysi jsem to ovšem zkoušela, ale jsem takové trdlo, že mi ty listy, třebaže jsem je spařila s celou hlávkou v horké vodě nešky pěkně oddělat:-(. Byl to nějaký recept na plněné listy s mletým masem, ale peklo se to. Pro tebe plus za šikovnost;-)

:-OTo jsou krásné recepty:-p
Dělávám podobně,ale rýži dávám už uvařenou;-)a bodík dávám také:-p+:yes::yes:

Tématické fráze:
holubce s masem, holubky, slovenske plnene zelne listy, slovenske holubky, holubky romský recept, holubky recept, holubky na zelném listu, ukrajinské holubce, plněné zelné listy, holubce podle romů, recept na plnene zelne listy, recept na holubky, recept holúbky, slovensky plneny zelny list, plněné zelné listy recept, zelné holubky, recept na slovenské holubky, ukrajinska jidla holubce, plněný zelný list, slovenské holubce

Suroviny:
zelí hlávkové, maso mleté, rýže, kečup sladký, cibule, pepř, sůl, maso

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu