Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš II.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie137 141 kJ /
32 779 kcal
Bílkoviny1 087,77 g
Tuky226,49 g
Vláknina3 811,23 g
Cholesterol 473 mg
Sodík 5,82 g
Sůl1,80 g
Sacharidy5 766,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostky nakrájenou hovězí kližku osolíme a opepříme a osmažíme v kastrolu na sádle na prudkém ohni. Krok 2: Maso lopatkou vyjmeme a na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova za stálého míchání cibulí. Krok 3: Zaprášíme paprikou, papriku lehounce osmahneme, podlijeme vodou či vývarem a přidáme zpátky maso a zeleninu s kořením. Krok 4: Táhneme asi hodinu a půl za občasného míchání a podlévání vodou. Když je maso měkké, dochutíme a odstavíme z plotny. Krok 5: Guláš je nejlepší druhý den, kdy jej ohřejeme v kastrolku, kde jsme napřed přivedli do varu trošku vody na dně (guláš se nepřichytí ke dnu jako když začneme se studeným hrncem a studeným gulášem). Krok 6: Omáčka z rozvařených cibulí a napůl rozvařených paprik je dostatečně hustá. Na správný guláš nepoužíváme k zahuštění žádnou mouku, nebo zápražku.

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gqy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gqy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Jak se z 900 g hovězího získá "Bílkoviny 1 087,77 g" to by mě zajímalo :-D

´Vladimír 16. 8. 2017 12:23
Souhlasím s CML, doporučil bych maso opéct samostatně, takže bod 2 receptu by zněl " Na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova za stálého míchání cibuli. " a v bodě 3 stačí škrtnout slovo "zpátky". Jinak bezva !

Správně! Považuji za vhodnější - nebo jedině možné, napřed orestovat maso a teprve potom, po vyjmutí restovat cibuli a přidat papriku, následně vložit již orestované maso.

pohlreich 18. 1. 2014 15:39
super:yes::yes::yes:

Dobrý den..guláš jsem zkusila a měl velikáánský úspěch.Zařazuji do mé kuchařky..

Tento gulášek nemá chybu, prvně jsem si říkal, že je divné dávat maso a cibuli v poměru 1:1, ale právě naopak je to nejlepší. Bohužel se nesmí maso restovat na cibuli, ale zvlášť a zvlášť cibuli, aby byla pěkně tmavá a guláš chytl skvělou chuť a vůni. Jinak perfektní recept :yes:

dobrej guláš. Akorát mně trochu zaskočilo, když jsem na sádle orestoval maso, tak pustilo šťávu a po vyjmutí tam nezbyl jen tuk. A tudíž se mi nepodařilo osmažit cibulku do zlatova... I když jsem použil 3 polívkové lžíce pravé maďarské sušené papriky, tak po tříhodinovym vaření to bylo velmi poživatelné a neskončilo to jako raketové palivo. :D
Díky

:-D:yes: TAK TEN JE !!! DOBROTA!!! :yes::yes::yes:

;-( čo je to kližka - môčing (spodná časť nohy hovada) ???:-//

Moc dobrý gulášek:-p, přidávám fotku;-)

Vyborny recept, bez jedine pripominky...:yes:

Tématické fráze:
hovězí guláš recept, hovězí guláš, hovězí guláš recept, hovězí maso recepty, hovězí guláš, guláš recept, pravý hovězí guláš, nejlepší hovězí guláš, recept na hovězí guláš, recept na hovězí guláš, nejlepší hovězí guláš recept, guláš z hovězího masa, guláš z hovězího masa, gulaš hovězi pravý speciál, recept na dobry hovezi gulas, recept na nejlepší hovězí guláš, recepty z hovězího masa, dobrý hovězí guláš, guláš recepty, recept hovězí guláš

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, sádlo, koření paprika maďarská, kmín celý, majoránka, česnek, sůl, pepř černý, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu