Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 281 kJ /
1 501 kcal
Bílkoviny75,04 g
Tuky106,78 g
Vláknina29,20 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 2,31 g
Sůl6,00 g
Sacharidy41,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli,
drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále
přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic mletých
mandlí. Necháme vychladnout. Krok 2: Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí,
obalíme je v mouce, vejcích a strouhance... nakonec smažíme ze všech stran na oleji. Krok 3: Do rozehřátého másla vložíme vydlabané vnitřky ze sýrů a za
stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je
omáčka hladká.

Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 12. 9. 2010

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M111

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M111

Marie

Komentáře (21)

Měli jsme v neděli k obědu a bylo to vynikající. Jen ta náplň se mi nezdála, tak jsem koupila žampionů polovic - 200 g a i tak mi náplň zbyla. Asi jsem měla malé hermelíny :-D nebo neumím pěchovat. Nevadí, zbylé podušené žampiony jsem dala do té pivní omáčky a moc jsme si pochutnali. Děkuji za recept. :yes::-)

krásne fotky :yes::yes::yes::-K

No, tohle je ale nádhera! :-O:yes: Ukládám a vyzkouším :-p +22

JurgenK:-Knepochybně:-O velká dobrota:-p:yes:jasný 20.tý bodík:yes:

:-OVypadá to velmi lákavě;-)Nevynikly by ty mandličky víc,kdyby byly nasekané na hrubší kousky:-?Každopádně ukládám,určitě zkusím a bodík posílám:-))+:yes::yes:

Teda takové kladné reakce,to jsem ani nečekal :-* ,ale je to super, tak do dalšího vaření ,hurá :yes:

:-p:-p:-puž se těším až to vyzkouším ,vypadá to zajímavě bodík přidávám

:-O to vypadá lákavě:-p +:yes:

Jahůdko ... přesně jak píšeš,hermelín se rozkrojí na půlku ,vydlabe se,naplní se,obalí se a vše krásně drží a při smažení nápln nevypadne... ;-)

Jurgene, prohlížím fotku a hermelín rozkrojíš na polovinu a přes řeznou plochu je vydlabeš. Ptám se, jestli potom po naplnění a obalení to tak pěkně drží, jak vidím na obrázku. Nebo je v tom ještě nějaká finta:-)) Díky za odpověď, ráda bych to zkusila;-) Máš to krásné:yes:

Paprika .... ještě mám nějaké v zásobě a fotky doufámj,budou vždy tak vyvedený...co bych to byl za fotografa ;-)

Eliza ...lépe bych to nenapsal .... ;-) velké díky,ale je to tak jak píšeš !!!!!

Krásný recept a velmi inspirativní fotka :yes::yes:

Nádherný recept, úplně rozezchvívá chuťové pohárky - a to myslím vážněji než kdy jindy :-):yes:. Málokdo se s hermelínem piplá, většinou se jen obalí a i tak je dobrý ;-) Ale ty mandličky se žampiony a petrželkou musí být v hermelínové hmotě skutečně lahodné... :-p:yes:

Děkuju,děkuju a děkujuuu :-* :-K:-K:-K

pastva pro oči:-O ... tohle určitě potěší manžela:-p:-))...bodík:yes::yes:

Jurgen.k, velmi zajímavý a originální recept, který mi napovídá, že bude dobrý. Dávám ti 7.boda:yes:

Ta pivní omáčka fakt nemá chybu!! Hodně zajímavý recept!!:yes:

Velmi, velmi originální!

Děkuju :-K a je to opravdu lahůdka :-p

Mno, dala bych si rict. Vypada to vazne lakave. 1. bod pro tebe. :yes::-p:-K

Tématické fráze:
plněný hermelín, hermelín plněný žampiony, smažený plněný hermelín, hermelin s omackou, mail azpbud-rem.com.pl loc:cz, plněný hermelín s omáčkou, hermelinova omacka, hermelín recepty, plněný hermelín žampiony, smažený hermelín kousky obrázek, pivni omacka, plněný bramborak hermelínem, hermelín, plněný hermelín mandlemi, obalení hermelín, hermelín plněný žampiony v pivní omáčce, plneny bramborák hermelín, bramborák plneny hermelín, hermelín plněný mandlemi, veprove hermelinova omacka

Suroviny:
sýr hermelín, žampióny, mandle mleté, petrželka, cibule, sůl, máslo, olej, mouka hladká, vejce, strouhanka, máslo, pivo světlé, pažitka,

Přidat fotografie receptu