Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový chleba celozrnný

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hudecekp

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 980 g chleba

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 504 kJ /
2 749 kcal
Bílkoviny86,51 g
Tuky83,51 g
Vláknina43,09 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 6,80 g
Sůl16,22 g
Sacharidy391,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Základní program, střední pečení, malý chleba. Krok 2: Nejdříve tekuté suroviny a pak ostatní. Krok 3: Když máte namočené semínka, můžete dát rovnou, jinak po signálu.

Zveřejněno 13. 9. 2010

Poznámka autora hudecekp

Semínka pro ochranu hnětací nádoby namáčím do vody a před použitím sleju.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový chleba celozrnný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQQ6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový chleba celozrnný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQQ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Ahoj a díky za bodíky, mám zpětnou vazbu od všech co jsem jim chleba dal ochutnat a některým se zdá moc sytící, prostě moc celozrnný. Tak jsem ubral špaldovou mouku (50g) a dal místo ní víc hladké. Chleba je nadýchanější. Taky občas dodám trochu víc podmáslí, protože vlhkost mouky je podle počasí a těsto bývá někdy suché. Nevím jaké máte zkušenosti s droždím, ale je potřeba opravdu čerstvé a co nejčerstvější. Rozdrolím jej nahoru na mouku a zasypu špetkou cukru. Peču v DOMO B3975 a moc velká spokojenost. Mějte se sluníčkově a ať chutná :-))

hudecekp i já tě vítám na topreceptech.;-)Moc hezký chleba:-p:yes:

Do chleba jsem přidala smšs různých semínek a na jogurt jsem zapomnšla:-( tak nevím jestli to bylo tím, že nebyl tak moc nadýchaný, byl takový těžší, ale chuťově vynikající:yes::yes: moc nám chutnal a do 2.dne jsme ho snědli.:-)):yes::yes: +

hudecekp:-Kvítán buď na topáckém webu;-)ať je Ti tu příjemně, recepty jsou tu krásné, chutné - fotky pro oko ladné, povídání na pokecu příjemné a rady mnohdy vzácné:-K

Chleba :-pvypadá moc pěkně:yes:a věřím, že i chutná:-p báječně:yes:3.bodík je tam zaslouženě:-K

Chlebík vypadá moc dobře:yes::yes: Podmáslový chleba prodávají u nás, chutná mi, jen kdyby byl ještě celozrný. :yes:+2

:-)chlebík vypadá moc jedle;-), je vidět, že je plný pórů. (Jen semínka nikdy nenamáčím - a dokonce je dávám do formy hned, se všemi surovinami - a formu poškrábanou nemám. Ale to je drobnost, kterou dělá asi každý jinak.) Bodík!:yes:+

Tématické fráze:
podmáslový chléb, recept na podmáslový chléb, podmáslový chleba, podmáslový chléb recept, podmaslovy chléb z domácí pekárny, celozrnný chléb s podmáslím, celozrný chléb, chléb s podmáslím, podmaslovi chleb, pepodmaslový chleba, podmáslový chleba recept, vynikající chléb z podmáslí, celozrný chléb s podmáslím, domácí celozrnný podmaslovy chleba, recept na podmáslový chleba, domácí chléb z podmáslí, suroviny na chleba, celozrný chléb recept, podmáslový chleba z čerstvého droždí, recept na podmáslový chléb z drždím

Suroviny:
podmáslí, jogurt bílý, ocet, olej, kmín celý, sůl, cukr hnědý, droždí čerstvé, mouka hladká, mouka špaldová hrubá, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, semínka slunečnicová

Přidat fotografie receptu