Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové škvarky v másle

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 247 kJ /
1 971 kcal
Bílkoviny10,15 g
Tuky205,60 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo si přepustíme (viz. recept na přepuštěné máslo). Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na 1 cm velké kousky. Na pánvi je opékáme na části přepuštěného másla dokud nejsou křupavé - mně to trvalo cca 15 minut. Krok 3: Orestované houby vmícháme do zbytku přepuštěného másla, přidáme nasekanou čerstvou petrželku a necháme vychladit a ztuhnout. Podáváme s pečivem a dle chuti posolíme. Dobrou chuť.

Zveřejněno 13. 9. 2010

Poznámka autorky Paprika

Přepuštěné máslo jsem dala jako samostatný recept, protože se myslím bude hodit i jinde - http://www.toprecepty.cz/recept/14629-prepustene-m....

Recept našel manžel v kotelně při zatápění v nějaké starém časopise.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové škvarky v másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/699N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové škvarky v másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/699N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Díky všem za chválu.:-) Já recept neocením, stále nejím houby, ale Tonda říkal, že je to výborné ;-)

Paprička, je to nádherný receptík...+

Papričko, to je ale krásný recept - budu muset vyzkoušet, hub mám pořád dost a dost:yes::-p+

:yes: to bube dobrůtka:-p +:yes:

Teda já tohle ještě nikdy nedělala,ani neochutnala,to musí být dobrota;-):-*:yes:+1

Papri:-Kbáječné:yes:přepuštěné máslo to má své u každého pokrmu kouzlo:-p:yes::-K 7.bodík:yes:

Papricko, to je nádherný recept:yes:...na čerstvé, ještě vlažné bagetce:-p...jooo, to bude bašta :-O:-O:-O:-p:-p:-p

Papričko, to znám v sádle. Také jsem měla v plánu letos udělat ;-). Ale musím uznat, že máslíčko je mnohem lepší. :yes: Napadá mě, že by to šlo nejen na chléb, ale nechat roztavit na horkých těstovinách...třeba tagliatelle...:-p:-p
+:yes:

tak..a dost..mám já to zapotřebí týrat si chuťové buně takhle v noci:-?:-!:-Dnavrhnu admini,že by to měli zatrhnout:-D:-Dmax.do 20hodin a pak už jen čaje:-D:-D

Tématické fráze:
škvarky z hub, houby jako škvarky, houbovéškvarky, škvarky z hub - recept, houbové recepty, škvarky z václavek, houbové švarky, jak udělat škvarky, škvarkyz z hub, jak udělat škvarky z hub, kuba ze škvarek, jiho%c4%8desk%c3%bd+kuba, recepty ze škvarků, křupavé houbové škvarky, recepty se škvarky, houbový ěkvarky, jak udělat škvarky z čerstvých hub, škvarky s houbami.., huobove skvarky, kovář škvarky

Suroviny:
máslo, houby, petrželka zelená, sůl

Přidat fotografie receptu