Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj bezinkový likér

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lukeska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 362 kJ /
6 779 kcal
Bílkoviny24,00 g
Tuky16,00 g
Vláknina120,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 268,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bezinky se svaří s litrem vody a přecedí. Do šťávy se dá kilo cukru a vaří se 5 minut, dále přidáme vanilkové cukry a vaříme s nimi ještě 3 minuty. Pak přidáme 2 lžíce kávy a vaříme 2 minuty. Do vychladlého se přidá 1/2 l rumu. Krok 2: Vše nalijeme do lahví,včetně necezené kávy, aby tam voněla.

Zveřejněno 16. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj bezinkový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wq8E

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj bezinkový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wq8E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jde to skvěle,mám hotových osm láhví;-)

maru koll 9. 10. 2013 17:40
šťávu z bezinek získám pomocí hrnce odšťavňovače a je hotovo, pak už jen přidávám potřebné ingredience a už nevařím. Jde to skvěle.

dala sem vam foto super hrnce :-D:-D:-D:-D

stemberkap 5. 9. 2011 09:32
holky ja mam hrnec odštavnovací dam dolu vodu a para mi z bezinek vyžene štávu super...mam ho po rodičích tak se mrknete k babičkam na půdy:-D

takhle dělávala bábinka šťávu, ale bez toho rumíčku....pak se sifónkem..to byla bašta:-p, zrovna jsem letos uvažovala, že bych...asi jo...asi budu..;-):yes:

Pro LUKESKU:jo, ale mi neděláme likér z vody, ve které se ty bezinky vařily, ale ze šťavy, kterou z bezinek právě musíme dostat. PRO KLARISKU:K dotazu jak dlouho svařovat - myslíš tu šťávu s cukrem? Já to dělám asi 5-6 minut, dokud se cukr nerozpustí. Pak nechat zcela vychladnout a dále už jen dopnit alkoholem. Alkoholu má být tak 30% co je šťávy. Ale z vlastní zkušenosti vím, že jsme potom ještě krápčo přidali. A alkohol musí být 40%.

Nebo svařené bezinky po vychladnutí proženem odšťavňovačem :-p. Spíš by mě zajímalo, jak dlouho se to má svařovat?

při vaření bezinky pustí hned šťávu,pak je vymačkáme přes plátno,nebo přes husté síto(ceďák),zas tak šílená práce to není:-))

trochu mi tu chybí ta šílená práce jak dostat z bezinek tu šťávu.:-p

Tématické fráze:
domácí bezinkovy liker, bezinkový likér recept, bezový likér, nejlepší recept na bezinkový likér, bezinkový likér, bezinkovy liker bez vareni, bezový likér recept, bezový likér s kávou, recept na bezový likér, recept na bezinkovy liker, bezinkoví likér, likér z bezinek, bezinky likér, domácí bezinkový likér s kávou, domácí bezinkový likér s kávou, nejlepší domácí bezinkový likér, domácí likér z bezinek, bezový likér z plodů, bezinkový likér s kávou, nejlepší bezinkový liker

Suroviny:
bez černý, voda, cukr, cukr vanilkový, káva mletá zrnková, rum

Přidat fotografie receptu