Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj rumový hrnec

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

madlina

Snadný

Doba přípravy NEDEFINOVATELNÁ

NEDEFINOVATELNÁ

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát. Krok 2: Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg cukru, 3 dl rumu. Krok 3: Nádobu je třeba dobře uzavřít, aby nevyprchal alkohol. Krok 4: Netřepeme, nemícháme, otevíráme pouze tehdy, když chceme přidat další várku ovoce a to opět s cukrem a rumem. Obsah musí uzrát, takže pro NETRPĚLIVÉ můžeme ho začít konzumovat až 3 měsíce potom, co jsme přidali poslední dávku ovoce. Všechno se navzájem pěkně prolne, vydržíme-li trpělivě čekat a NEMLSAT !!!! předem, budeme mít začátkem prosince jedinečnou mňamku. Krok 5: Tento recept není pochopitelně z mé hlavy, mám ho od babičky a poprvé byl zveřejněn v r. 1848. Krok 6: Uložit do chladna.

Zveřejněno 16. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj rumový hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5MA

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj rumový hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5MA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Pavel_007: Milý pane Pavle. mrzí mne,že Vám hrnec zkvasil. Na Váš dotaz co děláte špatně jest zde má odpověď. Uchovávání v garáži při teplotě 20 st. je to co děláte špatně. 20 st. není uchování v chladu.20 st. je teplo. Příčinou je ta teplota, tím v chladu se míní tak 5 st.já měla hrnec v ledničce. Mějte se hezky a nezanevřete na ten recept.:-)

Ahoj, dělali jsme ho loni i letos se stejně špatným výsledkem. Vždy zkvasil. Recept jsme dodrželi přesně. Originál hrnec, očištěné tvrdé a čerstvé ovoce, rum, myslivec, cukr... Uchováno v garáži při cca 20ti stupních. Tak co tedy dělám špatně.

ZDENKA KUČEROVÁ 18. 6. 2015 18:42
Super receptík,také jsme ho vyráběli, ale kdysi, to jsem byla dítě a neměla nárok.Letos chci po dlouhé době zopakovat-a budu to pít také-tak jsem zvědavá, jak to dopadne.Kučka

Jj, přesně jak stojí psáno v receptu: Všechno se navzájem pěkně prolne...
Ale ten hrnec je opravdu pěkný:yes:

srettka:
Ahoj, to je svatá pravda a ještě jsou na krku vánoce,které i neumím bez rumu představit.

týýjo,rumový hrnec...jen jestli všem po rumu vonícím dobrotám po prohibici neodzvonilo. musí to být dobré, ale ještě koupit odvahu a pak s tou odvahou koupit ten rum a s největší odvahou ho vůbec ochutnat:-/

brtna:
Nemám s tím zkušenost, vždy jsem používala pouze čerstvé.

Dnes jsem narazila na tento recept a chtěla bych vyzkoušet, mám třešně + jahody,jenže ty jsem dala zamrazit. Lze je použít i mražené?

:-K:yes:Je to opravdu vyborny receptik,letos to budu delat a pak se ozvu jak jsme dopadli,uz se nemuzu dockat konce roku:-p

adeleckaa:
Ahojky adelecko, chce to chladno, vyndala jsem jednu zeleninovou schránku z lednice a na to místo šoupla hrnec. Nejde o kvasinky, jde o to, aby to pěkně zrálo v chladu. U nás to fakt letos mělo úspech, servírovala jsem to v misce jako kompot včetně toho rumového nálevu, po dvou miskách byli všichni hodně veselí. Takže s tím šampusem nevím, ono to má opravdu grády. Přeji hezkou párty.
Madlina:-)

Dneska jsem naložila první várku... mám v plánu použít to v červnu na narozeninovou party, tak snad se mi to taky nezkazí a moc se mi k tomu zamlouvá kombinace se šampíčkem...
jenom otázečka udržovat v pokojové teplotě kvůli kvasinkám, nebo šup s tím do lednice???:yes:

Ahoj děvčata, nevím nikdy se mi to nestalo. Můj osobní názor, je ten, že všechno je o perfektní čistotě.:-p

Severi, nejsi sama, mně to taky zkysalo a víckrát jsem to nepokoušela, bylo mi líto surovin :-(:-8

;-):yes:+1:-p

Tak tento receptík jsem kdysi také dělávala a to do sklenic, pak mě jednou celý obsah sklenice zkysal a prostě se zkazil,nevím kde jsem udělala chybu, ale je fakt, že více jsem to už nezkoušela:-O:-OAkorát mám dole v lednici broskve a višně(každé zvlášť) v cukru a rumu - višně v metaxe - rum prostě zrovna nebyl:-D:-D:-D

Tématické fráze:
ovoce naložené v alkoholu, ovoce naložené v rumu, nakládané ovoce v rumu, ovoce nakládané v alkoholu, nakladané třešně v alkoholu, ovoce v rumu, naložené ovoce v alkoholu, naložený meloun v alkoholu, ovoce v alkoholu, nakládání ovoce do alkoholu, meloun naložený v rumu, nakládané ovoce v alkoholu, nakládaní ovoce do rumu, naložené ovoce, tresne nalozene v alkoholu, jak naložit ovoce do alkoholu, naložený meloun v rumu, švestky nakladane v rumu, nakládaný meloun, švestky naložené v rumu

Suroviny:
jahody, třešně, meruňky, broskve, mirabelka, švestky, hruška, ananas, pomeranče, mandarinky,

Přidat fotografie receptu