Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí paprikáš

Původně tradiční maďarský pokrm se v 19. století rozšířil i na území Česka a chutná nám dodnes. A není se čemu divit, kuřecí maso v omáčce z cibulovo-paprikového základu zahuštěné smetanou chutná výborně.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 077 kJ /
496 kcal
Bílkoviny12,73 g
Tuky28,67 g
Vláknina6,70 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy44,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře rozporcujeme asi na 12 kousků, pak opečeme na pánvi v oleji. Krok 2: Opečené porce vložíme do tlakového hrnce a chvíli necháme být. Krok 3: Na zbytku výpeku na pánvi osmahneme oloupanou, na kostky nakrájenou cibulku, pak přidáme mletou papriku a asi půl minuty restujeme. Krok 4: Vše přidáme ke kuřeti v papiňáku a přilijeme cca 1/2 l vody. Krok 5: Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut. Krok 6: Otevřeme hrnec a kuře dáme stranou. Krok 7: Zbylou šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a vaříme alespoň 15 minut. Kuře vrátíme na závěr, aby se před podáváním prohřálo. Krok 8: Podáváme s těstovinami, haluškami nebo vařeným bramborem.

TIP: Jak vařit v tlakovém hrnci

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí paprikáš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Z3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí paprikáš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Z3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
paprikáš, paprikáš recept, paprikáš z kuřecího masa, paprikac, recept na paprikáš, kuřeci na paprice, recept paprikáš, recepty paprikas, paprykáš, paprikac recept, paprikář, paprykáč, kuřecí maso na paprice, paperitas, krůtí paprikáš, kureci prsa na paprice, paprikáš z kuřete, paprikas recepty, recepty na paprikas, recept na paprikáč

Suroviny:
kuře, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, smetana 12%, cibule, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu