Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 476 kJ / 4 655 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,44 g |
Tuky | 123,07 g |
Vláknina | 10,38 g |
Cholesterol | 719 mg |
Sodík | 456 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 825,20 g |
Postup přípravy
Do vyšší mísy na šlehání si dáme bílky a šleháme je skoro do tuha. Pak přidáme polovinu cukru a došleháme do pevna. Krok 2: V druhé vyšší míse si ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru do pěny a postupně přidáváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 3: Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 175°C. Pak opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Krok 5: Vychladlý dort prokrojíme na půl, spodní část pomažeme pikantní marmeládou, pak krémem a přiklopíme horním dílem. Krok 6: Dort dokola i ze shora, pomažeme slabou vrstvou krému. Dort vložíme do lednice, aby nám ztuhl a při potahování držel tvar. Krok 7: Krém:
Mléko (200 ml) si vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Krok 8: Mezitím si ve zbytku studeného mléka rozšleháme pudink, ten vlijeme do hrnce k vroucímu mléku a dle chuti osladíme. Za stálého míchání jej necháme dojít k varu a vypneme. Hrnec odstavíme, na "hladinu" pudinku položíme mikroten folii (zabraňuje dělání škraloupu) a necháme vychladnout. Krok 9: Změklé máslo (pokojová teplota) si vyšleháme do pěny a pomalu zašleháváme vychladlý pudink. Krok 10: Potahovací hmota:
V míse si smícháme prosáté sypké suroviny a sirup a směs vysypeme na vál. Pak do směsi uděláme důlek a přidáme lžíci vody. Rozmícháme a trpělivě zpracováváme za občasného přikápnutí trošky vody. Krok 11: Potahovou hmotu si vyválíme na moučkovým cukrem posypané ploše na asi 0,5 cm vysoký plát, opatrně podebereme rukama a položíme na vychladlý dort. Rukama urovnáme povrch do hladka a přebytečnou hmotu odkrojíme. Z ní pak můžeme dělat ozdoby. Já jsem si vykrajovátkem vykrojila tvar ryby a ty jsem pak dotvářela dle fantazie. Ozdoby se nejlépe lepí čistým alkoholem. Potahovou hmotu si můžeme také obarvit potravinářskými barvami
Zveřejněno 19. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potahovaný dort k narozeninám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/my7R
Moje poznámka
Potahovaný dort k narozeninám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/my7R
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 17 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 18 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 20 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
MaKaDuHa před 3 hodinami
Kuřecí vývar
MaKaDuHa před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 10 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 11 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 11 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 11 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 12 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 14 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty na dorty k narozeninám,
potahovaný dort,
potahované dorty,
dorty k narozeninam,
recept dorty k narozeninám,
recept na marcipán n a potažení dortu,
marcipánový dort k narozeninám pro rybáře,
potahovaný dort recept,
marcipánové dorty k narozeninám,
recept na potahovaný dort,
co upéct k narozeninám,
peter shaffer,
jaký dort k prvním narozeninám,
dort k narozeninám,
krém na potahovaný dort,
krém do potahovaného dortu,
recepty dorty k narozeninám,
potahované dorty recept,
marcipánový dort k narozeninám,
potahované dorty recepty
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
kakao,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
mléko polotučné,
cukr moučkový,
sirup pšeničný,
voda
Komentáře (37)