Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína na karamelu

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

svorb

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 712 kJ /
409 kcal
Bílkoviny83,37 g
Tuky3,86 g
Vláknina3,16 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy9,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve do malého kávového šálku dáme vrchovatou lžičku škrobu, který zalijeme vodou a zakápneme sojovou omáčkou. Krok 2: Nakrájíme kuřecí prsíčko na malé kostičky. Krok 3: Papriky pokrájíme na tenší proužky, cibuli překrojíme na půl a krájíme tenké půlměsíčky, česnek jen rozmáčkneme. Na pánev nalijeme olivový olej a po rozpálení vložíme papriky. Jakmile zesklovatí, přidáme cibuli a nakonec jeden rozmáčklý stroužek česneku (aby byla zelenina voňavá). Vše jen do změknutí (ne do rozvaření, musí ještě trošku křupat). Krok 4: Zeleninu dáme stranou na talíř, otřeme pánev od oleje. Krok 5: Na pánev nalijeme olej a nasypeme asi tak 5 lžiček cukru (někdo má rád sladší čínu, někdo ne, proto vše řídíme podle sebe). Hned jak začne cukr karamelizovat (stačí opravdu jen trošku), pokládáme do zkaramelizovaných míst kuřecí kostičky obalené ve škrobu. Přidáme druhý stroužek česneku na ovonění. Až maso krásně zezlátne, přidáme předem připravenou zeleninu, pořádně vmícháme a zalijeme namočeným škrobem. Krok 6: Vše pořádně promícháme a ještě dochutíme solí, pálivou omáčkou.

Zveřejněno 20. 9. 2010

Poznámka autora svorb

Tahle čína je u nás doma skoro na denním pořádku, všichni se po ní můžeme utlouct. Doporučuji vyzkoušet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína na karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZAp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína na karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZAp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Dnes uvařeno a musím uznat, že tento recept je opravdu vynikající:-). Nejlepší čína, jakou jsem kdy jedla<3.

Dobrý den. Moc děkuji za recept...právě uvařeno. J:-Ke mi 64 let a mám dost odvařeno, ale takhle dobrou čínu jsem uvařila poprvé. Ukládám do oblíbených a ještě jednou děkuji. Všem doporučuji.

Jinou už neděláme, všem nám moc chutná. Ještě k tomu vedle na pánvi osmahnu mraženou čínskou zeleninu a pak už jen všichni mlaskají. :-8

Uvařeno a můžu pochválit, chuťově velmi dobré :yes:

Dělám podobně, jenom bez olivového oleje a česneku. Přidávám bambusové výhonky. A když dávám cukr, tak ještě ocet a vytvoří to tu dobrou chuť. :-)

Dnes jsem uvařila a upřímně... - nejlepší čína co jsem kdy jedla, vážně!!! Přítel mě málem na rukou nosil - je to velký gurmán a tímhle jsem si ho zase jednou gastronomicky získala! :-D DĚKUJI ZA TENTO RECEPT!!!!:-K

Dělala jsem včera k obědu a i přítel,který nemá rád když se míchá sladké se slaným,si mlaskal a měl boule za ušima :-D :yes:

Výborné !!! Dělala jsem už 3 a pokaždé nezbylo ani k večeři :-D Posílám bodíka :-)

Vynikající!!! Konečně chuť, která se opravdové číně nejvíce podobá... mooooc mi chutná! :yes:;-)

Vynikající recept:yes: Dneska jsem uvařila z půl kila masa a už je pryč. Dokonce i přítel, který číny nemá rád, měl boule až za ušima. Jsem ráda, že mám konečně skvělý recept na skvělou čínu.

vyskusam, vypada to skvele:-8

:-*chutné:-p:yes:

BOŽÍ!!!!!!!:-):-):-)

Ahojky, vyzkoušeli jsme a fakt je to vynikající.:-p Protože máme rádi zázvor, přidávám trochu čerstvého strouhaného, ale jinak super. :yes::yes::yes: Bodík letí.

Hneď by som si dala:-p;-)Zaujímavý postup,vyskúšam:yes:

Děkuji za vzkazíky =) Vlastně jsem se to naučila od babičky mého přítele =) Stejně si na Číně pochutnám nejvíc když jí dělá ona =)Postupem času sem přidám další receptíky, akorát si vždycky budu muset vzpomenout, že mám při vaření FOTIT :-8

:-*:-D:-D:-p:yes:

Čína je u nás taky v oblibě, hlavně u manžela. :yes::yes: +;-)

svorb zdravím na topreceptech a pozdravuj babičku;-):yes:

Svorbo, tomu věřím, že to může být dobrý a ještě je dobře, že jsi se to díky mamince naučila. Já mám ráda všechny schované recepty po mamince;-)Dávám ti 3.bod:yes:

hele,z té rýže se ještě kouří:-O:-!:-D:-Dmáš to pěkné,dala bych si:-p;-):yes:

Tématické fráze:
vynikající čína, čína recept, jan cina, recept na vynikající čínu, recept- vynikající čína, vynikajici cina recept, skvělá čína, vynikající kuřecí čína, máčený škrob, čína podle babičky, čína dnes, recept čína, čína recepty, čína od babičky, cina z kurete, recept vynikající čína, jan cina -životopis, škrob na cinu, recept na skvělou čínu, čína z kuřecího masa recept

Suroviny:
prsa kuřecí, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, cibulka, česnek, olej, olej olivový, solamyl, omáčka sojová, sůl, cukr, rýže jasmínová, zelí čínské, mandle

Přidat fotografie receptu