Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mioshiru /tradiční japonská polévka/ s třemi druhy ryb.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moshe

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Skôr ako začneme pripravíme si vývar z tuniaka. Vo vode uvaríme nasekaného tuniaka, nepridávame žiadne koreniny. Varíme až kým sa tuniak nerozpadne a po uvarení cez plátno precedíme. Necháme zovrieť a pridáme miso pastu podľa chuti. Cca na liter asi tak 100gr. Krok 2: Pri tom ako sa nám uvaril vývar sme nakrájali riasy a mrkvu na rezance a uvarili v osolenej vode. K vriacemu vývaru pridáme uvarenú mrkvu a riasy, dochutíme soľou a necháme prevrieť. Keď nám polievka vrie okamžite nalejeme do misiek na ryžové rezance a vložíme na kocky nakrájané ryby. Pokým polievka trochu schladne ryba sa uvarí.

Zveřejněno 21. 9. 2010

Poznámka autora Moshe

Táto polievka je určená hlavne pre priaznivcov sushi :) Prajem dobrú chuť. Len pre zaujímavosť, miso polievka sa v japonsku pripravuje na 45 spôsobov. Základom je dashi a miso, ďalšie suroviny závisia od oblasti kde sa pripravuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mioshiru /tradiční japonská polévka/ s třemi druhy ryb.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQEg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mioshiru /tradiční japonská polévka/ s třemi druhy ryb.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQEg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

www.asiafood.cz/ skus tento link skutocne su kvalitny a posielaju velmi promtne.:yes:

Polévka zajímavá, ukládám, mrknu u nás ve zdravé výživě, tam mají leccos ;-):yes:

corall+emmy...velmi rada ta vidim;-)

Moshe, dík za vysvětlení, trošku jsem o tom uvažovala, když máš uvedenou znalost hebrejštiny/jidas. Dřív jsme byli spojení pod Toprecepty. cz a pak jsme se domluvili, že to uděláme pro obojí, aby to bylo v našich řečích a plně tomu rozumněli;-)

Velmi lakava polevka, ulozila jsem si recept a vyzkousim

Jitka B: Dakujem pekne.

Také Vás vítám na českých topkách. Sleduji i slovenské topky, kde jsou Vaše zajímavé recepty :yes:.

Velmi originální;-)

Ahoj a dakujem za krasne uvitanie. Meno je zvlastne preto lebo som zid a meno je zidovske. Ja prispievam skor na topky.sk. Moja specializacia je rozna, ale som majster sushi tak preto tato polievka. Ingrediencie su bezne k dostaniu aj cez internet. Najlepšie ceny a kvalita je tu http://www.asiafood.cz/

Moshe, já tě vítám u nás v naší Topácké rodině, jíž si se právě stal dalším členem a přeji ti, aby se ti tu líbilo a našej si tu spousty dobrých receptů;-):-K
Máš velmi zvláštní jméno a asi bude japonská kuchyně tvým koníčkem-polévka je zvláštní, jen někdy bude problém s tím kořením a různými jejich omáčkami, nevím, jestli je to běžně dostupné a specielní prodejnu tu nemáme, ale ty máš 1.bod:yes:

Tématické fráze:
asiafood, japonská ryba, asiafood.cz, japonska kuchyne recepty, japonská kuchyně recepty na ryby, japonská polévka recept, polévka vo, japonská lososová polévka, japonské ryby, japonské. ryby, japonska polevka s rybou, japonská polévka miso recept, ryby japonska, japonska kuchyne polevky, japonská ryba recept, japonská polévka miso, japonské mrkvové, jak japonci vari rybi polivku, japonská ryba su, japonska polievka

Suroviny:
pasta miso, vývar tuňákový, losos, tuňák, ryba máslová, nudle rýžové, řasy wakame, mrkev

Přidat fotografie receptu