Eskymo řezy pro milovníky kokosu
Lehký a nadýchaný kakaový korpus, promazaný kokosovým krémem se zakysanou smetanou, máslem a pudinkem. Kdo má v oblibě pikantní chutě, může přidat ještě tenkou vrstvičku višňové marmelády. Máslová čokoládová poleva na závěr posune chuť řezů ještě blíže k dokonalosti.
Suroviny pro 1
malý pekáček cca 24ks
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 391 kJ / 5 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,57 g |
Tuky | 250,88 g |
Vláknina | 41,25 g |
Cholesterol | 641 mg |
Sodík | 653 mg |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 634,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si smícháme suché suroviny, potom přidáme ty „mokré,“ vše zamícháme a vylijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme cca 30 min na 170°C.
Krok 2: Mezitím si uvaříme pudinky v podle návodu (oba pouze v ½ l mléka) a jakmile začnou chladnout, přimícháme do nich kokos.
Krok 3: Jakmile vystydne úplně, uděláme krém - vyšleháme máslo a cukr a zašleháme pudink a zakysanou smetanu.
Krok 4: Vychladlý korpus rozřízneme, natřeme pudinkovým krémem (podle chuti i višňovou marmeládou).
Krok 5: Zbytkem krému (je ho dost) potřeme zbytek korpusu a vršek pocákáme rozpuštěnou čokoládou v másle (při krájení se neláme).
Zveřejněno 21. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Eskymo řezy pro milovníky kokosu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R18E
Moje poznámka
Eskymo řezy pro milovníky kokosu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R18E
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
eskymo řezy,
eskimo řezy,
řezy s kokosovým pudinkem,
kokosové řezy eskymo,
eskymo rezy recept,
eskimo řezy recept,
eskymo řezy s pudinkem bez vaření,
buchta eskymo,
rezy eskimo,
řezy eskymo,
koláč eskymo,
recepty z kokosu,
eskymo řezy zakysaná smetana kokosový pudink,
recept na eskymo řezy,
eskymo dort,
eskimo řez,
buchta eskimo,
zakusek eskymo,
eskymo řez,
kokosový pudink
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
prášek do pečiva,
vejce,
mléko,
olej,
kakao,
pudink kokosový,
kokos,
mléko,
máslo,
cukr vanilkový,
smetana zakysaná,
marmeláda višňová,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (28)