Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso na způsob džuveče

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 85 min

85 min (85 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 897 kJ /
2 843 kcal
Bílkoviny134,58 g
Tuky163,85 g
Vláknina36,54 g
Cholesterol 324 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,53 g
Sacharidy194,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si v jiném pekáči než ve kterém budeme péct zprudka osmahneme maso, nakrájené na menší kostky na sádle, až se opeče ze všech stran, přidáme nakrájené cibule na měsíčky a necháme jí jen tak zesklovatět, vypneme a necháme bokem stát. Krok 2: V druhém pekáči si rozpustíme sádlo a celé dno poklademe bramborami, nakrájenými na kolečka. Do větší mísy přendáme maso s cibulí, přidáme rýži, papriky nakrájené na kolečka, fazolky, žampiony na plátky, nasekanou petržel, posypeme provensálským kořením, dáme pepř a osolíme. Krok 3: Všechno pěkně promícháme a na připravené brambory v pekáči navrstvíme tuto směs. Navrch rozprostřeme rajčata na plátky a můžeme pokecat rajčatovým protlakem (já ho dala, měla jsem málo rajčat a byl tam dobrý), podlijeme 200 ml vody, přikryjeme. Krok 4: Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 1 hodinu. Mezi pečením ještě zalijeme vodou, ne moc, jen aby jídlo bylo hezky vlhké.

Zveřejněno 21. 9. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Jelikož doma nebyly všechny suroviny na pravý djuveč, udělala sem si takový svůj a byl vážně dobrý a proto vám ho sem dávám k vyzkoušení!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso na způsob džuveče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WqWx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso na způsob džuveče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WqWx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

tyhlety džuveče, kavarmy, jachnie apod. Bulharské (balkánské) jídla je skvělé dělat v našich originál bulharských zapékacích hrncích "džuvečích".
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...

:-p:yes:+3

BIBI:yes::-p, ale bych to udělala v jednom pekáčku:-O, já to někdy tak dělám:-O např. dnes, ale to je zase jiný recept:-O, ale máš to moc:-p, takže ti určitě patří bodík, i když nějaký remcálek-remcálková, bude mít "starosti";-), ale jde to na jídlo,které by mělo být:-p, což je důležité:-!:yes::-K

:-p vypadá to super+:yes: džuveč mám moc ráda a tohle vypadá taky na dobrůtku:-K

Tématické fráze:
džuveč z vepřového masa, džuveč, dzuvec z veproveho, džuveč s kuřecím masem, madarský džuveč, džuveč recept, džuveč z kuřecího masa, balkánský džuveč, džuveč bulharsko, recept dzuvec, kureci dzuvec, vepřové maso recepty, džuveč s vepřovým masem, džuveč recepty, co je dzuvec, recept na džuveč, vepřové na balkánský způsob, džuveč stupnů, džuveč s vepřového masa, džuveč z veproveho masa recept

Suroviny:
maso vepřové, cibule, slanina, rajče, paprika čerstvá červená, fazolky zelené, žampióny, brambory, rýže, protlak rajčatový, sádlo, koření provensálské, petržel, pažitka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu