Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na hořčici a zelenině v parním hrnci

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 844 kJ /
1 397 kcal
Bílkoviny30,20 g
Tuky28,77 g
Vláknina37,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 605 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy247,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze 3 PL hořčice, 1 PL oleje, 1 PL koření a 3 prolisovaných stroužků česneku uděláme marinádu, do které naložíme nejlépe přes noc vykostěné, naklepané kuřecí maso. Krok 2: Parní hrnec naplníme dle návodu vodou. Do nádoby na vaření rýže dáme 200 g rýže, přidáme 300 ml vody a osolíme. Krok 3: Nad rýži do druhé nádoby dáme marinované maso a na něj rozložíme mraženou zeleninu. Hrnec uzavřeme, zapneme a paříme 40 minut.

Zveřejněno 22. 9. 2010

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokrm jsem pařila 30 minut, ale kukuřice v zelenině a rýže nebyly dodělané, tak jsem ještě 10 minut přidala.

Do šťávy, která stekla na dno hrnce jsem přidala trošku sojovky a worcesteru, aby rýže nebyla tak suchá.

Pokud někdo zkusí jako já a bude chutnat, budu ráda :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na hořčici a zelenině v parním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXJn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na hořčici a zelenině v parním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXJn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-p+1:yes:

:yes:

Děkuji za milé komentáře:-K
Isahu,viděla jsem ho lenošit u tebe v kuchyni:-D
Jani R.chutnalo to dietně;-)ale Lubovi i mě šmakovalo,příště budu víc kořenit:-p
Špagetko,my gyros máme rádi:-)ale všimla jsem si,že máme ve více jídlech společné chutě:-))

Tak to se hodí:-O:-!:yes::yes: +

a mně stojí chuděra nevyužitý v koutě :-( je na mě nějak moc dietní :-8:-D

Že já jsem sem vlezla... dyk je mi špatně...:-D:-D:-D, dělám bez parního hrnce (ten nemám)...:-*:-*:-* a jak ses Ani trefila i do Gyros :-p:yes::yes:

Aničko!!!! To vůbec nevypadá špatně!! jak to chutnalo? Supéér!!:yes::yes:

Papriko:-) i bez "parníku" to jde;-). Stačí pařáček na knedlíky,....a jedem:-p.

Když já nemám ten "parník" :-(:-( Ale vypadá to dobře a zdravě :yes::yes: ;-)

S tím kořením máš pravdu. Ze začátku jsem kořenila asi tak, jako kdyby se maso upravovalo klasicky (pánev,pekáč,...), ale teď už to "lehce" přeháním;-). Přeci jen, ta pára udělá s tím kořením své.

:-))Miri,tak to jsem ráda:-8
Tady právě těch receptíků moc není,tak to byla taková improvizace:-)Příště se nebudu bát trošku více okořenit:-p

Aničko:-) to je super. Díky tobě mi přibyl další recept, do mého "parníku". Taky v něm dělám hojně drůbež,... (vložím) a tak ti posílám velkou první boďku;-).

Tématické fráze:
návod na vaření v parním hrnci, parní hrnec návod, kuře v parním hrnci, zelenina v parním hrnci, vaření rýže v parním hrnci, jak vařit v parním hrnci, vykoštěná kuřecí stehna, kuřecí stehna na hořčici, návod k parnímu hrnci, kuřecí stehna recepty, vykoštěná kuřecí stehna recept, recept na kuřecí stehna, kuřecí v parním hrnci, návod parní hrnec, parní hrnec recepty zelenina, kuřecí stehna na zelenině, mražená zelenina v parním hrnci, návody na vaření v parním hrnci, parní hrnec recepty, jak uděla kuřecí stehna

Suroviny:
stehno kuřecí, směs zeleninová mražená, hořčice, olej, koření gyros, česnek, rýže, sůl

Přidat fotografie receptu