Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová omáčka s vepřovým masem

Tuto výbornou smetanovou houbovou omáčku připravíme z čerstvých, ale i sušených a zavařených hub. Má plnou houbovou chuť i vůni a s vepřovým masem se zavděčí i pořádným jedlíkům. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yoghurtt yoghurtt

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 017 kJ /
960 kcal
Bílkoviny125,65 g
Tuky24,90 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 307 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy47,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby nakrájíme a několikrát necháme převřít v kastrolku, slijeme a důkladně promyjeme. Krok 2: Vývar spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a vším kořením 1/2 hod vaříme a pak scedíme. Krok 3: Do vývaru dáme pokrájené vepřové maso na nudličky a necháme vařit. Krok 4: Chvíli před změknutím masa vhodíme i promyté houby a necháme ještě vařit, dokud houby nezměknou. Krok 5: V misce si rozšleháme sladkou a kysanou smetanu spolu s mlékem a hladkou moukou, zalijeme a důkladně rozmícháme a provaříme 15 min. Krok 6: Dosolíme, můžeme přidat pár kapek octa a pokud je omáčka řídká, zahustíme Solamylem a již nevaříme.

TIP: Čím zahustit polévky a omáčky

Zveřejněno 22. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJ5r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJ5r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

právě dovařeno,úžasná záležitost.:-)

<3našli jsme dost hub tak zkouším co se dá.Děkuji za tip

:-/Kolik ma byt toho masa?

:-O:-O:-p:yes:

Bude to vyborne, 2. bodik jenom pro tebe. ;-):yes::-K

Já to dělám podle táty,je to tradiční recept,používáme ho všíchni a jsem už zvyklá... :yes: jinak děkuji za popis,napíšu si ho... :-K

Dobrý recept, ale proč tak složitě? Já dám cibuli, na ni houby, trošku nechám zpěnit a přidám maso, podliju a vařím do změknutí masa a zahustím. Nepoužívám zakysanou smetanu, ale ta se mi v tvém receptu moc líbí.:yes:

Tématické fráze:
houbová omáčka na smetaně s masem, omáčky s vepřovým masem, žampionová omáčka s vepřovým masem, houbová omáčka na smetaně, vepřové maso s houbovou omáčkou, omáčky k vepřovému masu, smetanová houbová omáčka s masem, houbová omáčka, houbovka s masem, žampionová omáčka s masem, houbová omáčka se smetanou a masem, omáčka k vepřovému masu, omáčka s vepřovým masem, vepřové na houbách omáčka, houbová omáčka recept, smetanová houbová omáčka s vepřovým, maso na houbach omacka, recept na houbovou omáčku s masem, houbová smetanová omáčka s masem, maso s houbovou omáčkou

Suroviny:
maso vepřové, houby, smetana sladká, smetana kysaná, bobkový list, koření nové koření, cibule, vývar masový, mouka hladká, mléko, solamyl

Přidat fotografie receptu