Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)

Omáčka podobná smetanové zeleninové "svíčkové" omáčce. Jenom místo masa zkuste pro jednou použít játra. Uvidíte, že tato změna mile překvapí. Je to velmi chutná a výrazně levnější varianta oblíbeného jídla.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yoghurtt yoghurtt

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 259 kJ /
1 496 kcal
Bílkoviny198,84 g
Tuky45,84 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 3,08 g
Sodík 1,02 g
Sůl3,09 g
Sacharidy69,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra nařežeme na plátky, naklepeme, opepříme a orestujeme na pánvi. Nesolíme. Krok 2: Orestovaná játra přeložíme do hrnce, podlejeme vývarem či vodou a dovaříme doměkka. Krok 3: Použijeme-li kořenovou zeleninu (mraženou či syrovou), osmažíme nejprve na tuku nadrobno nakrájenou cibuli. Na cibuli vložíme pokrájenou zeleninu a orestujeme. Zalijeme vodou a vaříme doměkka. Měkkou zeleninu pak rozmixujeme. Pokud použijeme Halali, vlijeme obsah sklenice do hrnce k cibuli, přidáme trochu vody a provaříme. Krok 4: Do hotového základu, ať už z kořenové zeleniny nebo ze sklenice Halali, vlijeme výpek z jater. Krok 5: Zahustíme hladkou moukou a krátce provaříme. Nakonec vlijeme smetanu či šlehačku a vložíme do omáčky prohřát uvařená játra. Krok 6: Dle chuti můžeme dochutit citronovou šťávou, špetkou cukru a dosolit. Krok 7: Podáváme nejlépe s knedlíkem, hodí se však i brambory.

TIP: Co vařit z vnitřností

Zveřejněno 22. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M15G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M15G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Ta tyrolská játra jsou vynikající:-8

:yes:

Díky za tip:-)měla jsem chuť na játra a pořád nevěděla jak bych si je udělala,zda jako obvykle s rýží,ale svíčkovou miluju a s játry a knedlíkem výborná kombinace:yes::yes::yes:

:-p;-):yes:+

:yes::yes::yes:;-)JE TO MOC DOBRÉ ,MAM MOC RÁDA OMÁČKY S KNEDLÍKEM DOPORUČUJI

Mooc dobré osvědčilo se nám :-):yes:

Tak to bývá moc dobré :yes:+

Mám moc ráda, hrozně dlouho jsem neměla a nevařila nikdy, vypadají moc dobře, zkusím :yes:.

Recept vypadá hodně dobře:-p;-):yes:

Moc dobré papáníčko;-), znám důvěrně:-):yes:

Tématické fráze:
játra po tyrolsku, vepřová játra po tyrolsku, hovezi jatra po tyrolsku, svickova z jater, kureci jatra po tyrolsku, játra po tyrolsku recept, tyrolská játra, játra jako svíčková, jatra recepty, vepřové jatra po tyrolsku, kuřecí játra jako svíčková, jak zahustit jatra, játra se šlehačkou, recept játra po tyrolsku, svickova, vepřova jatra jako svičkova, vepřová játra na svíčkovou, vepřová játra po tyrolsku recept, svickova z halali, jatra potyrolsku

Suroviny:
játra, pepř mletý, vývar masový, zelenina kořenová, cibule, tuk, mouka hladká, smetana sladká, šťáva citronová, cukr

Přidat fotografie receptu