Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové řízky zapečené na hřibech a cibuli

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 361 kJ /
325 kcal
Bílkoviny20,29 g
Tuky20,67 g
Vláknina1,70 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,72 g
Sacharidy13,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vepřového si nařežeme řízky, naklepáme, z obou stran osolíme a posypeme paprikou, necháme je odležet. Krok 2: Zatím si v pekáčku na oleji osmažíme do hněda cibule nakrájené na proužky, k ní nasypeme hřiby, které si nakrájíme předem na větší kousky, promícháme a chvilku dusíme. Krok 3: Zatím si v pánvi na oleji prudce orestujeme odpočaté a připravené řízky, které přendáme na cibuli s hříbkama. Krok 4: Do výpeku z orestovaných řízků nalijeme studenou vodu, promícháváme do převaření a seškrábeme ze dna napáleniny z restovaného masa (pokud jsou). Touto šťávou podlijeme v pekáči všechny suroviny tak, aby vršek masa koukal, přikryjeme a dáme péct na 50 minut do trouby. Krok 5: Po upečení si rozmícháme solamyl v malém množství vody, upečené řízky dáme na sporák, solamylem zalijeme a převaříme až se šťáva zahustí, kdo nechce, nemusí zahušťovat!

Zveřejněno 23. 9. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Už nevím, co s houbama, tak jsem zase něco improvizala a byla jsem velmi pochválená za dobrůtku. Ještě bude zítra.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky zapečené na hřibech a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LOL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky zapečené na hřibech a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LOL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Bibi, pěkný recept, jen co je pravda. Hub mám taky dost, v mrazáku i sušený, takže. . . Bodík pro Tebe, ukládám a spáchám co nejdřív. ;-):yes: +14

Bibinko, krásný recept :-p:yes:. Taky už trochu nevím, co s houbami, kamarádka mě zásobuje...rostou jim na chalupě samé hříbečky a tomu se nedá odolat :-). Tak jestli v neděli přiveze čerstvé, dojde na tvoji úpravu. Zatím posílám bod, protože to musí být dobrota. :yes:

Další krásný recept s houbama:-pVypadá to moc hezky;-)+10 bodík posílám:yes::yes:

bibinko, moc hezké :-p, o víkendu jedeme na chalupu, takže se zase houbově vyřádíme a určitě pak budu hledat recepty, kam všude je nacpat :-8:-D takže ukládám k brzké realizaci ;-)

Moc vám děkuji, že se vám recept líbí;-)

Spagi, proč závist? Houby letos rostou a vidím je dokonce i já:-D:-! Bibi, to je paráda.:-p:yes:

Bibi, jsem na tom podobně, houby mám všude ... a to je nejím.:-S:-// :-D:-D. Ty tvoje s řízkama vypadají moc dobře.:yes::yes:

super receptík:yes::-p+1

Bibi to vypadá nádherně :yes::yes:+1

Bibulinko....no jo, houby - jímá mě fakt těžká závist....a :-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
řízky, vepřové řízky, vepřový řízek, maso na hribech, recepty vepřové maso, vepřové maso na hřibech, vepřové na hříbach, zapečené řízky, kuřeci na hřibech, vepřové řízky recept, řízky recepty, kuřecí maso na hřibech, řízky na cibuli, přírodní řízek na houbách, řízek, vepřové řízky na houbách, dušene hřiby do mrazáku, řízek z vepřové pečeně, přírodní řízek se šťávou, vepřová pecene rizek

Suroviny:
směs zeleninová čínská, fazolky zelené, vejce, máslo, brambory, vývar zeleninový, smetana, podravka, sůl, libeček, pažitka

Přidat fotografie receptu