Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné zelné listy

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 987 kJ /
4 777 kcal
Bílkoviny145,08 g
Tuky267,90 g
Vláknina20,78 g
Cholesterol 786 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,20 g
Sacharidy438,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlávku zelí, u které vykrojím střed košťálu, uvařím ve slané vodě. Krok 2: Hlávku rozeberu na jednotlivé listy, které plním směsí:
Cibuli zesklovatím, přidám na drobno nakrájené uzené, mleté maso, posolím a popepřím, do předu uvařenou rýži, zamíchám a na jednotlivé listy vkládám směs, zavinu a poskládám na pekáč, který je vymazaný sádlem a vyložený zbylými listy, které dávám i na povrch závitků a podleji asi 2 dcl vody a dám péct do trouby asi na hodinu. Krok 3: Ze šťávy, která zůstane po udušení závitku si nechám na přípravu omáčky:
Cibuli nakrájenou na drobno zesklovatím na Heře, vložím rozmixovaná rajčata, okořením, podleji zbylou šťávou a nakonec přidám smetanu. Krok 4: Hotové zelné listy před podáváním přeliji omáčkou a podávám na stůl.

Zveřejněno 25. 9. 2010

Poznámka autora pavelk

Vzhledem k tomu, že rozebrání zelné hlávky je docela obtížné, používám hlávku kapusty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné zelné listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ExGY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné zelné listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ExGY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

už na pohled vypadají „trochu jinak“ :-(( .... ty hrudky v omáčce jsou co? :-O

Erika: Asi, vlastně vůbec nečteš pořádně. Nechám to na tobě.:-D

Plněné zelí dělám z mladého zelí. To ještě není tak pevné a listy se dobře odebírají. Mám i vyzkoušeno že mladé listy sroluji do roliček a zamrazím, pak je dle potřeby nechám povolita mohu je plnit jako čerstvé zelí. Samozřejmostí je že je nejdříve nechám malolinko povařit. Ještě lepší pro nás je plnit zkysané listy. Malou hlávku zelí, která se mě vejde do zeláku naložím spolu se zelím a nechám zkysat. Mňam to je dobrůtka, letos už mám naloženo, tak se těšíme.

Na rozoberanie listov z hlávkového zelí mám tento spôsob, samozrejme ho uvádzam pre toho, kto ho nepozná: používam menšie hlávky, do veľkého hrnca dám vrieť vodu. Hlávku dám do vriacej vody. Hlávku nechám vrieť, po chvíli vyberiem - do stržňa (kde je odrezaná, kde bol koreň) pichnem veľkú dvojzubú vidlicu, vonkajšie listy pomocou noža a vidlice oberiem v mise, je to horúce, ale ide to. Potom vrátim do vriacej vody, ovarím a tak pokračujem po vrstvách. Chce to trochu praxe, ale sa mi to zdá najjednoduchší spôsob, používam roky, pretože listy plním a varím vo veľkom.

Pavle, o rozebrání hlávky zelí mi ani nemluv:-(, jsem na to docela tele. Já bych snad jen místo té Hery použila máslo, ale jinak nic proti ní, hodně ji používám;-):yes:

S tím uzeným to musí být mňamka voňavá:-pPrvní bodík putuje+1:yes:

Tématické fráze:
plněné zelné listy, plněný zelný list, plněný zelný list recept, recept na plněný zelný list, recepty plnene zelne listy, zelné listy, recept na plněné zelné listy, zelný list, recept plneny zelny list, recept plněné zelné listy, recepty plneny zelny list, plněné zelné listy - recepty, plněné zelné listy recept, recepty na plnene zelne listy, recepty na plnene zelne listy, zelný list recept, zelný listy, zelný list plněný, zelné listy plněné masem, plněný zelný listy

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, maso mleté, bok uzený, rýže, cibule, pepř, sůl, sádlo, rajče, cibule, tuk hera, smetana ke šlehání, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu