Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 941 kJ /
703 kcal
Bílkoviny101,59 g
Tuky13,88 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 2,27 g
Sůl5,70 g
Sacharidy41,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme si v misce hmotu na naložení: Dáme několik lžic olivového oleje, rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, papriku, sojovou omáčku, pepř a sůl, všechno promícháme. Krok 2: Játra si nakrájíme na plátky a vložíme do směsi, kde je necháme nejméně hodinu a obracíme je. Krok 3: Zatím si nakrájíme cibuli na proužky a žampiony na plátky, pak vyndáme játra ze směsi a obalíme je v solamylu. Krok 4: Na pánev (dělala jsem na grilovací pánvi) si dáme trochu olivového oleje, připravenou cibuli a když začne růžovět, přidáme plátky jater, které několikrát během smažení na plno, obrátíme, asi v polovině smažení přidáme připravené žampiony. Krok 5: Hotová játra vyndáme na talíře a ze zbylé směsi po naložení uděláme šťávu, přidáme do ní vodu (kolik chceme šťávy), 1 lžíci Solamylu a sůl, promícháme, vlijeme k cibuli se žampiony a převaříme.

Zveřejněno 25. 9. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Už dávno mám recept podobného ražení, ale tentokrát jsem se ho nedržela zcela a improvizovala jsem. S hranolkama a tatarkou to byl výborný oběd!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8LY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8LY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jani, to vypadá báječně! Přiznám se, že jsem zázvor ještě do jídla nikdy nepoužila, ale co nejdřív vyzkouším. Jooo, jatýrka. . . :-p:-K:yes: +9

A já zase poznala podle talířku:-8:-))Bibinko boduju i když se u nás toto nejí;-)

Proč jsem nešla do postele;-):-p+:yes::yes:

Michsamant, aspoň vidíš, jak už mě znáš;-)

Špagetko, ale to může být i z vepřových a ty hovězí byly nádherně křehoučký a byly v akci;-)

Tohle bude :-p:yes:, já využívám víc vepřová játra nebo drůbeží, (hovězí mi tu nikdo nechce)

ja uz presne viem, ze ked ide o zazvor, bude to tvoj recept ;-):yes:

Tématické fráze:
hovezi jatra recept, hovezí játra, hovězí játra recepty, recepty z hovezich jater, recepty hovezi jatra, recept na hovezi jatra, recepty na hovězí játra, naložená vepřová játra, recept hovězí játra, naložení jater, hovězí játra na zampionech, recepty s čerstvým zázvorem, vepřová játra naložená, játra hovězí, recept z hovězích jater, pokrmy z hovězích jater, recepty játra hovězí, játra s žampiony, kuřecí játra se žampiony, kuřecí játra se žampiony

Suroviny:
játra vepřová, cibule, zázvor čerstvý, česnek, šťáva citronová, omáčka sojová, žampióny, solamyl, olej olivový, paprika sušená sladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu