Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkový dort

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanet3

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 762 kJ /
2 811 kcal
Bílkoviny127,62 g
Tuky162,13 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 3,16 g
Sůl7,16 g
Sacharidy200,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, másla, žloutku, soli a 2-3 lžic vody uhněteme těsto. Těstem vyložíme otevírací formu a vytvoříme 3cm okraj. Formu asi na 30 minut umístíme do chladu. Krok 2: Pórek a cibuli nakrájíme a obojí několik minut podusíme na oleji. Přidáme najemno nakrájenou šunku. Krok 3: Zakysanou smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem. Krok 4: Korpus pokryjeme papírem na pečení, vyplníme luštěninami a krátce předpečeme (asi 10 minut). Krok 5: Odstraníme luštěniny a papír na pečení. Krok 6: Připravený pórek rozložíme na těsto. Krok 7: Zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem. Krok 8: Zapékáme asi 20 minut, dokud smetana s vejci neztuhne.

Zveřejněno 25. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7j0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7j0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Na jakou teplotu to tak péct? :-8

Ty fazole jsou tam proto, aby ten korpus byl krásně rovný a nevyboulil se.

týýjo:-O úžasný nápad, já teď objevila vynikající chuť porku, kterou jsem před tím tolik nemusela a tohle se mi líbí, takže určitě vyzkouším:yes::yes::yes: i když bez šunky:-D posílám bodík:yes:

Tak to je teda něco, z čeho jsem jelínek!:-D Na co se tam dávají zapékat ty luštěniny, když se mají pak odstranit? Jinak máš super vyfocený fotopostup, jen mi nedochází ty fazole tam..

to je uplne fuk....muze byt fazole i hrach....to je jen aby testo pri predpekani zustalo v tom spravnem tvaru a nevyskocilo nam....lusteninam to peceni nevadi a po vychladnuti je muzes schovat,nebo z nich uvarit co je libo.... ;-)

A jaké luštěniny?

Tématické fráze:
aby se dort nevyboulil, porkovy kolac, pórkový koláč smetana, porkový dort se smetanou, porkovy dort se syrem, pórkový tvar, porek dort, porkovy, pečení zakysaná smetana recept, jídla z pórku

Suroviny:
mouka hladká, máslo, žloutek, sůl, pórek, cibule, olej, šunka, smetana zakysaná, vejce, sůl, pepř, sýr nastrouhaný

Přidat fotografie receptu