Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové tyčinky s čokoládovou náplní

Nápadné, sněhově bílé cukroví božské chuti. I tak by se daly nazvat křehké bílkové tyčinky, plněné čokoládovým krémem, které se v ústech doslova rozplývají. Příprava je trochu náročnější, ale výsledné tyčinky jsou chuťově dokonalé.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ida Trencanska

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 026 kJ /
5 264 kcal
Bílkoviny65,63 g
Tuky283,15 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 1,91 g
Sodík 497 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy599,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky vyšleháme nad parou do měkkého sněhu a pak do něj po částech přisypeme moučkový cukr. Společně vyšleháme do tuhého sněhu. Krok 2: Troubu předehřejeme na 100-120 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a ten promastíme. Krok 3: Do cukrářského zdobicího sáčku vložíme řezanou špičku a sáček naplníme sněhem. Krok 4: Na promaštěný pečicí papír stříkáme tyčinky o délce asi 7 cm. Krok 5: Plech s tyčinkami vložíme do předehřáté trouby a sušíme asi 60-90 minut. Upečené tyčinky necháme vychladnout. Krok 6: Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme nad parou do husté pěny. Přidáme na menší kousky nalámanou čokoládu a pořádně promícháme, aby se čokoláda rozpustila. Na závěr do krému zamícháme prosáté kakao, krém odstavíme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Krok 7: Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně k němu přišleháme žloutkový krém. Společně vyšleháme do nadýchaného krému. Krok 8: Do cukrářského zdobicího sáčku vložíme řezanou špičku a sáček naplníme krémem. Krok 9: Na polovinu bílkových tyčinek naneseme čokoládový krém a slepíme je se zbylými tyčinkami. Krok 10: Hotové cukroví uchováváme v chladu.

TIP: Sněhové cukroví z bílků

Zveřejněno 26. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové tyčinky s čokoládovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6Ok

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové tyčinky s čokoládovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6Ok

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Ten sníh mi vyšel hodně tekutý, těžko se tyčinka ukončovala, někdy je mám spojené, smůla.. fakt je, že pusinky a spol jsou pro mě vždy sázka do loterie, i když znám všechna možná pravidla s dělala jsem snad milionkrát...na druhou stranu daří se normální křehké pusinky, i když třeba nedrží tvar..ale tohle, nakolik to celkem tvar udrželo, je tragédie.. přes dvě hodiny v troubě a pořád měkká pěna, trochu jsem přidala teplotu a teď je to už hnědé a mazlavé,co zalepí zuby raz dva. Divila jsem se,na co tuk na plech,nikdy s pusinkama problém nebyl, ale tohle fakt z papíru nejde:-D. Asi má chyba, říkám si,zda není 50g cukru na bílek málo, ale to by se pak nepovedlo nikdy nikomu.

Mohu se zeptat... můžu dát místo cukru umělé sladidlo? :-?:-K

karolína 26. 11. 2012 12:57
prosím vás odhadom asi kolko kúskov z tejto dávky vyjde?

hanahcotton: Já to narvu do mrazáku a vyberu jen málo ,co se právě sní !

Mám trochu dilema a stejnou otázku jako Magdalenka. Jak dlouho toto cukroví může vydržet, bílkové cukroví musí po naplnění navlhnout a rozpadnout se :-//

Robila som ich dnes, sú skvelé +1:yes::yes::yes:

Ty bílky se nechají vystydnout nebo se pečou teplé?:-(

mnamka na první pohled:-8:yes::yes::yes:

Tohle miluji!!:-p:yes:

Nádherné :-p, posílám bod:yes:.

:yes::yes:

:yes::yes::yes:

vypadají nádherně,letí bodík:yes::-):-K

nádhera, jsou luxusní, no k sežrání...

:-)u nás dlho nevydržali ale boli v chladnej komore:-):-):-):-):-D

No vypadá to krásně,už jsem poslala bod:yes:A magdalenko,s tím uskladněním bych se moc netrápila:-D myslím,že se po tom jenom zapráší:-K

Môžem sa opýtať, kde sa tieto tyčinky skladujú? Maslový krém potrebuje chladno, ale bielkové pečivo v chlade vlhne...
Ako minulý múčnik, aj toto máš krásne!+

Tématické fráze:
čokoládová náplň, bílkové pečivo, bílkové cukroví, čokoládové trubičky na dort, čokoládová naplň do dortu, recept na čokoládovou náplň, cokoladova napln do cukrovi, čokoládové tyčinky na dort, vánoční pečivo z bílků, ořechové tyčinky recept, čokoládová náplň recept, čokoládová nápln do trubiček, cukroví z bílků, ořechové trubičky s náplní, bramborové pusinky karolína, bilkova buchta, náplň do listových trubiček, snehove tycinky, bílkový krém do cukroví, bílkový dort

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, pečící papír, žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový, čokoláda na vaření, máslo, kakao

Přidat fotografie receptu