Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na celeru a slanině

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: záleží na počtu strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 065 kJ /
255 kcal
Bílkoviny11,04 g
Tuky2,12 g
Vláknina36,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 514 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy32,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na silnější plátky, které lehce naklepeme a mírně opepříme. Krok 2: Očištěný celer nakrájíme na asi 1 cm nudličky, slaninu také tak, cibuli na silnější půlkolečka. Nakrájený celer promícháme se slaninou a cibulí a půl této směsi dáme na pekáček. Krok 3: Poklademe připraveným masem, rozložíme celerovou nať a poklademe zbylou částí celeru, slaniny a cibule. Krok 4: Podlijeme 200 ml masoxovým vývarem, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě na nejnižším stupni (mám plyn) pečeme 35 minut. Krok 5: Pak alobal sundáme a ještě 20 minut dopékáme. Tekutina se dolívat nemusí, šťávy je dostatek. Krok 6: Šťávu na závěr můžeme zahustit solamylem, rozmíchaným v troše studené vody, ale není nutno- i když je jen přírodní, chutná velice dobře:-) Jako příloha se hodí knedlíky, nebo brambory.

Zveřejněno 26. 9. 2010

Poznámka autorky Anna Kocikova

Kdo máte hřiby, určitě bude chutnější:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na celeru a slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D86y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na celeru a slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D86y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Moc děkuji za bodíky:-K
Ivanko,určitě tvou verzi vyzkouším také;-):yes:

Anička,túto kombináciu poznám,ale dlho som nerobila,určite čoskoro bude;-)Skús niekedy k zmesi celeru a slaniny pridať na kocky nakrájané jablko,je to:-p+bod:yes:

Hovězí na celeru znám,sice ho dělám trochu jinak a zahušťuju smetanou ale i tahle úprava zcela jistě je báječná.:-K:-K:-K

:yes::-p

Receptik rika, ze to bude dobre. Uz mas pripsany 4. bod. :yes::-K

:-OBibinko,já ho v receptech nenašla:-8ale máme-li stejné,tak svůj smažu;-)

teda to bych si dala :yes::yes::yes:

Aničko, vepřové na celeru dělám a máme ho rádi, tak máš 2.bod:yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
vepřové na celeru, vepřové maso na celeru, vepřové nudličky na celeru, maso na celeru, vepřové plátky na slanině, vepřové kostky na slanině, veprove maso na slanine, vepřové plátky na celeru, vepřové na slanině, recept na vepřové na celeru, vepřové kostky na celeru, veprove na cerelu, maso na cerelu, vepřové na cerelu recepty, vepřové maso celer, celer recepty, vepřové plátky na celeu, vepřový na celeru, vepřové nudličky na slanině, veprove maso slanina

Suroviny:
slanina gazdovská, cibule, celer, masox hovězí, pepř mletý, nať celerová

Přidat fotografie receptu