Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 657 kJ / 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,78 g |
Tuky | 0,49 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek.
Krok 2: Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek.
Krok 3: Dále přidáme koření, přiklopíme poličkou a vaříme cca 1,5 - 2 hodiny. V průběhu vaření občas zamícháme.
Krok 4: Po uvaření vyjmeme jazyky na talíř, stáhneme nožem slupku, která se odděluje od vlastního masa.
Krok 5: Jazyk nakrájíme na plátky. Takto upravený jazyk můžeme podávat s hořčicí, křenem, chlebem nebo jej klasicky obalit v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vajíčko a strouhanka) a smažit jako řízek. Usmažený jazyk můžeme podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem apod.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařený jazyk - přírodní, smažený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8Zq
Moje poznámka
Vařený jazyk - přírodní, smažený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8Zq
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 4 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 4 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 4 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 4 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 5 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 6 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 7 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 8 hodinami
Tématické fráze:
smazeny hovezi jazyk,
vařený jazyk,
smažený vepřový jazyk,
vepřový jazyk smažený,
vařený hovězí jazyk,
vařený hovězí jazyk recepty,
smažený uzený jazyk,
vepr jazyk,
vaření jazyk,
veprovy jazyk jako ovar,
hovězí jazyk smažený,
hovezi jazyk vareny,
ovar z jazyka,
vepr. jazyk,
vaření jazyku,
vaření jazyka,
vepř.jazyk,
vařený vepřový jazyk,
vařený uzený jazyk,
vepřový jazyk vařený
Suroviny:
jazyk vepřový,
voda,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
sůl,
křen,
hořčice,
chléb
Komentáře (12)