Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařený jazyk - přírodní, smažený

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cardanka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie657 kJ /
157 kcal
Bílkoviny5,78 g
Tuky0,49 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek. Krok 2: Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek. Krok 3: Dále přidáme koření, přiklopíme poličkou a vaříme cca 1,5 - 2 hodiny. V průběhu vaření občas zamícháme. Krok 4: Po uvaření vyjmeme jazyky na talíř, stáhneme nožem slupku, která se odděluje od vlastního masa. Krok 5: Jazyk nakrájíme na plátky. Takto upravený jazyk můžeme podávat s hořčicí, křenem, chlebem nebo jej klasicky obalit v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vajíčko a strouhanka) a smažit jako řízek. Usmažený jazyk můžeme podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem apod.

Zveřejněno 30. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařený jazyk - přírodní, smažený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D8Zq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařený jazyk - přírodní, smažený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D8Zq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dooga: A jestli máte rád uzené, zkuste uzený hovězí jazyk. U nás je to lahůdka, která se jen uvaří v papiňáku, okrájí se kůže, nakrájí se maso a rovnou sní jak chipsy u televize. Pochoutka. A vepřový jazyk my jen uvaříme v papiňáku a může z toho být dobrá polívka se zeleninou, oloupaným, nakrájeným jazykem, nebo tam nakrájejte jen půlku jazyků a druhou půlku snězte jen tak vařený :yes: Někdo jí uzený hovězí a vařený vepřový jazyk s hořčicí, někdo i ještě s chlebem.

Smažený vepřový jazyk? Vepřový jazyk jíme běžně, je to lahůdka, ale smažit ho nás nikdy nenapadlo. Milujeme i uzený hovězí jazyk.

Jsou výborné :P

Klariska:-K česnek přepůlím jako cibuli, osolím vroucí vodu tak, aby byla mírně přesolená, tento vývar dále nepoužívám, ale do podobných receptů jsem přidala recept od Václava:-Khttp://www.toprecepty.cz/recept/11917-jazyk--varen...a ten tam zmiňuje vývar pro polévku:yes:
Vývar používám tehdy pokud koupím zauzené jazyky;-):yes:

Děkuji za milé komentáře:-K

Jazyk je pre mňa pochúťka...najviac mi chutí iba uvarený ako hore v recepte...ale varím sporadicky ako pľúcka:http://www.toprecepty.cz/recept/4586-pajsl-plicky-...

Dooga to napsal i za mě, jasný bod ;-):yes:.
Mám jen pár začátečnických dotazů: česnek do vaření celé stroužky, nakrájený nebo prolisovaný? Dá se potom s tím vývarem z jazyka ještě něco dělat nebo je to na vylití?

Maminka dělávala jazyky občas, pamatuji si, že mi chutnaly, ale já ho dělala snad jednou, dávno. Ale nebyl jak od ní, tak jsem ho už nedělala :-) Ale zase mohu zkusit, vypadá to, že takto by mi chutnal;-):yes:+7

:-O:yes:

Cardanko, jazýčci jsou moc dobroučký a s tím tvým skoro divokým kořením, nemohou být jiné, než dobré. Dávám ti 5.boda:yes:

Dooga,tak to si nenech ujít,to je opravdu dobrota ať už vepřový jazyk a nebo uzený hovězí:-Kten byl dříve pouze podpultovka;-):-Kreceptík super+1:-K

Dooga:-K z domácí zabijačky jsem jej z ovaru též nikdy nejedla:-/, ale takto, když jej sama připravím je to velmi chutná:-p krmě:-! Myslím, že nezklame Tě;-):yes:
Mne zase nakoplo, že i receptík na svíčkovou z jazyka jsem zde :-Oviděla http://www.toprecepty.cz/recept/7847-jazyk-na-smet...a své amatérské kuchtění rozšířila:-K;-):yes:

Abych se přiznal, tak jsem jazyk ještě nikdy nejedl. Ze všech stran ale slyším, jak je výborný. Takže asi do toho půjdu. Dík za "nakopnutí".:yes:

Tématické fráze:
smazeny hovezi jazyk, vařený jazyk, smažený vepřový jazyk, vepřový jazyk smažený, vařený hovězí jazyk, vařený hovězí jazyk recepty, smažený uzený jazyk, vepr jazyk, vaření jazyk, veprovy jazyk jako ovar, hovězí jazyk smažený, hovezi jazyk vareny, ovar z jazyka, vepr. jazyk, vaření jazyku, vaření jazyka, vepř.jazyk, vařený vepřový jazyk, vařený uzený jazyk, vepřový jazyk vařený

Suroviny:
jazyk vepřový, voda, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, sůl, křen, hořčice, chléb

Přidat fotografie receptu