Jablečný závin - podvodní
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny, připravit ho, pak naplnit a smotat je poměrně rychlé. Odměnou jsou nám čtyři nohavice úžasného závinu.
Suroviny pro 1 dávka
4 nohavice napříč plechu
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 766 kJ / 4 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,64 g |
Tuky | 188,67 g |
Vláknina | 76,80 g |
Cholesterol | 731 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 575,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál dáme mouku, v ní zamícháme sůl, uděláme důlek, do kterého vyklepneme 2 vejce a nastrouháme nahrubo Ivu.
Krok 2: Přidáme trochu mléka a smícháním všech surovin vytvoříme těsto, které vložíme do mísy se studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené. Takto ho necháme nejméně 2 hodiny.
Krok 3: Poté těsto vyjmeme z vody a osušíme ho. Vál posypeme moukou (ne moc), těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na plát.
Krok 4: Doprostřed plátu těsta dáme osmaženou strouhanku, na ni nastrouhaná jablka a dále dle vlastního uvážení ořechy nebo rozinky namočené v rumu, vanilkový cukr a skořici.
Krok 5: Závin zabalíme a potřeme žloutkem, všechny 4 uložíme vedle sebe na plech. Vložíme ho péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 35 minut. Záviny pečeme do růžova.
Zveřejněno 1. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin - podvodní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wrx
Moje poznámka
Jablečný závin - podvodní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wrx
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 6 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 31 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 40 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 45 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
jablečný závin recept,
podvodní těsto,
tahane testo,
podvodní štrůdl,
tahany štrudl,
zavin pod vodou,
jablečný závin z ivy,
recept na jablečný závin,
recept jablečny zavin,
závin z ivy,
jableční závin,
tahany zavin,
testo na jablečny zavin,
jablečný závin ze zakysané smetany,
vánoční jablečný závin,
jak se dělá listové těsto,
těsto vyskoč z vody,
jak se dělá štrůdl,
strudl z ivy
Suroviny:
mouka hladká,
tuk iva,
vejce,
mléko,
sůl,
jablko,
strouhanka,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
rozinky,
skořice mletá,
žloutek
Komentáře (29)