Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí guláš na červeném víně

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 055 kJ /
969 kcal
Bílkoviny143,40 g
Tuky2,94 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 513 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy40,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, zasypeme paprikou a hned přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme lžíci koření Divočina, pár kuliček nového koření a bobkový list. Krok 2: Když je maso opečené, zalijeme ho 3 dcl červeného vína a 2 dcl vody. Krok 3: Přiklopíme a dusíme do změknutí (cca 1 hodinu). Zahustíme moukou rozmíchanou s vodou. Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 2. 10. 2010

Poznámka autorky Pajaja

Improvizovala jsem a zapomněla jsem přidat česnek, se kterým vždycky počítám. Musím říct, že tam vůbec nescházel, asi by se ty chutě a vůně tloukly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí guláš na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8gl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí guláš na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8gl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Podle tohoto receptu už vařím několik let, obyčejně na chatě v kotlíku. Moc se vždy těšíme, guláš je opravdu výborný. Víno Shiraz kupuji v Lidlu a maso kousek za Znojmem v Kravsku - www.moravialov.cz/
Všem doporučuji 👍👍👍

Ivulala: Tak to jsem moc ráda, že jste si pochutnali. Děkuju! :-8

Naprosto výborný gulášek :-) přidala jsem jednu sušenou nadrobno nakrájenou chilli papričku :-) bodík letí :yes:

Lukáš Hanák 23. 5. 2014 10:55
Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o. :yes:
www.ceska-zverina.cz

Ten má barvičku. Nádhera:yes:

savlinka: i Tobě moc děkuji :-K:-)

Bibinka: Jani, to je skvělé, že si vyzkoušela! :-K Fotky máš krásné a hlavně, že chutnalo. . . Myslím, že vůbec nevadilo, že Ti chyběla jedna ingredience, vždyť fantazii se meze nekladou, já tak vařím taky. :yes: A moc děkuji. ;-)

:yes:....

Pajaja: Pajajko, guláš výbornej a to i přesto, že jsem ho udělala bez vína, které doma nebylo a byl z krku+kousek jako kližky, všechno jsme vylízali;-) Bodíka jsem ti dala, tak dneska jen fotičku.....;-)na talíři je taťuldova porce a protože knedlíků ze včerejška bylo málo, měli jsme 2 přílohy, ke knedlíkům ještě těstoviny.

Pajaja: Pajajko, dneska večer jdu na něj a budu ho dělat v PH:yes:
Dám vědět, zítra na něj přijede návštěva, tak musí být úžasný:-D;-)

Vyzkoušeno, recept výborný. Místo mouky jsem zahustila chlebem a taky je to dobré :-)

Michal: Moc mě těší, že jsi vyzkoušel a chutnalo ti. . . ;-) Také děkuji za pochvalu.

Zrovna jsem dojedl..opravdu delikatesa, přesně podle receptu....díky moc ;-)

Pajajo:-) tohle je parádní recept s krásnýma fotkama:-p. A protože dělám skoro stejně, tak přidávám jistou boďku č. 3 a doporučuju dále:-K. Je to opravdu výborné:-p.

Pajajo, ten tvůj recept mi nějak utekl, máš to nádherný, jistě je to i dobrý a ta barva šťávičky senzační(na ty já jsem zatížená). Jinak to bohužel nejde, než ti dát 2. boda:yes:ale dala bych jich i víc:-!

Tématické fráze:
srnčí guláš, srnčí na víně, guláš recept, srnčí kýta na červeném víně, jeleni gulas na vine, gulas na vine, recepty z divočiny, divočina na víně, guláš, srnci na cervenem vine, srnčí kýta na víně, srnčí guláš recept, recepty divočina, nejlepší srnčí guláš, srnčí kýta recepty, guláš z divočiny, nejlepší recepty ze srnčího, srnci maso recepty, nejlepší jelení guláš, divočina recepty

Suroviny:
kýta srnčí, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, koření divočina, víno červené

Přidat fotografie receptu