Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Musaka od Moldavana

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 267 kJ /
1 020 kcal
Bílkoviny125,82 g
Tuky32,46 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 918 mg
Sodík 572 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy50,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky si nakrájíme na plátky, rozložíme na kuchyňské papírové utěrky, osolíme a necháme cca 20 minut "vypotit". Vodu setřeme a pak plátky osmažíme na rozpáleném oleji do tmavě hněda. Lilky hodně nasáknou olejem, proto je ještě po usmažení vymačkávám ubrousky, správně by se to dělat nemělo, ale v tom případě je to dost mastné. Krok 2: Rajčátka si spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať si posekáme na hrubší kousky, cibuli na větší kostičky. Na oleji si opražíme dorůžova cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, až je maso zatáhnuté, přidáme protlak, rajčátka a nať a chvíli podusíme. Krok 3: Posypeme gyros kořením, tymiánem a oreganem. Po vychladnutí vmícháme vejce. Do pekáčku si naskládáme 1 vrstvu lilků, na to rozvrstvíme masovou směs, zaskládáme další vrstvou lilků a na závěr poklademe na kolečka nakrájenou červenou paprikou. Krok 4: Pečeme na 180°C cca 40 minut. Jako přílohu doporučuji arabskou rýži, dá se jíst i studené s chlebem.

Zveřejněno 5. 10. 2010

Poznámka autorky Mirusha

Recept mám od jednoho moldavského kuchaře, doufám tedy, že ho mám správně, protože já neumím moldavsky, on česky :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Musaka od Moldavana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WXK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Musaka od Moldavana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WXK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-p+1:yes::-*

:yes::yes::-p

:-p:yes:+4

Musaku dělají téměř všechny jihoevropské národy a každý trochu jinak;-):-p:yes:

Bibinka: Dávají se, i bešamel patří do pravé musaky, ale tahle je bez :-) jestli jsem toho kuchaře pochopila správně, tak by to měl být podle něj trochu upravený recept, který pochází z Turecka...Ale ruku do ohně bych za to nedala :-D Komunikace nám trochu vázla:-D

Mirushko, musaku mi rádi, jen se mi zdá, že do ní patří brambory ne:-?, že bych si to s něčím spletla-možná z džuvečem:-)) Máš 4.bod:yes:

Dělám trošku jinak, např. lilky dělám na "grilu" v troubě, tím odpadá ta mastnota. Jinak bodík posílám, musaku miluju!!!:-K:-D

Mirush v kuchyni neexistuje jazyková bariéra :-D,:-p:yes:

Tématické fráze:
musaka, turecká musaka, mleté maso recepty, arabská musaka, recept musaka turecko, musaka s ryzi, musaka turecko recept, musaka anife, lilek podle anife, turecká musaka recept, květáková musaka bez masa, musaka podle anife, musaka koření, musaka podravka, musaka s lilky, mleté maso, cuketova musaka s ryzi, musaka turecka, květáková musaka, brambor, rajče, musaka z lilku

Suroviny:
lilek, maso hovězí mleté, rajče, paprika čerstvá červená, cibule, vejce, protlak rajčatový, nať petrželová, sůl, pepř, koření gyros, koření oregáno, tymián, olej

Přidat fotografie receptu