Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným

Chlupaté knedlíky, připravované z bramborového těsta, jsou oblíbenou českou klasikou. Nejlépe chutnají společně se zelím, uzeným masem a posypané smaženou cibulkou. Hodí se také k pečenému masu.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 829 kJ /
915 kcal
Bílkoviny35,74 g
Tuky16,28 g
Vláknina26,98 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy145,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a na cedníku necháme okapat. Krok 2: Vařené brambory nastrouháme, smícháme se syrovými bramborami, vejce, kmínem, prolisovaným stroužkem česneku majoránkou a osolíme. Krok 3: Zahustíme moukou a zpracujeme v husté těsto. Krok 4: Knedlíky tvarujeme dvěma lžícemi, vždy je namočíme, aby se těsto nelepilo a vaříme v osolené vodě asi 12 minut. Krok 5: Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme na jemno a část osmahneme dozlatova v kastrolu na rozpáleném oleji. Krok 6: Přidáme zelí, kmín a trošku podlijeme vodou, necháme povařit 30 minut. Krok 7: Druhou část cibule osmahneme na pánvi a podáváme s uzeným masem na talíř.

TIP: Jak na chlupaté knedlíky?

Zveřejněno 5. 10. 2010

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8MR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8MR

Komentáře (7)

u nás jsou toto bosáky, chlupaté knedlíky jsou pouze noky ze syrových brambor promíchané se zelím

Krásná fotka:-OMňam:-p:-*:yes:...+

Já teda to uzené dávám do knedlíků :) :-))

TO UZENÝ NEOSMAHNEŠ?

Je to výborné, jen to těsto udělat tak aby bylo jaké má být, bylo zajímavé ;-) .

Vypada to skvele, 2. bodik udelen. :yes::-8:-K

To je teda zase mňamka:yes:

Tématické fráze:
knedlíky s uzeným a zelím, babiččiny chlupaté knedlíky, chlupaté knedlíky s uzeným masem, knedlíky s uzeným a se zelím, knedlíky se zelím, chlupaté knadlíky, chlupaté knedlíky, uzené se zelím a knedlíkem, chlupaté knedlíky s uzeninou, uzene knedliky se zelim, chlupatý knedlík, chlupate knedliky se zelim a uzenym masem, knedlíky se zelím a uzeným, chlupatý knedlíky, chlupaté knedlíky recept, chlupaté knedlíky se zelím a masem, uzené se zelím, knedlík s uzeným a se zelím, chlupaté knedlíky s majorankou, chlupaté knedlíky s červeným zelím

Suroviny:
brambory, brambory, vejce, mouka hrubá, majoránka, sůl, česnek, zelí, kmín mletý, cibule, maso uzené

Přidat fotografie receptu