Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Chlupaté knedlíky, připravované z bramborového těsta, jsou oblíbenou českou klasikou. Nejlépe chutnají společně se zelím, uzeným masem a posypané smaženou cibulkou. Hodí se také k pečenému masu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 829 kJ / 915 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,74 g |
Tuky | 16,28 g |
Vláknina | 26,98 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 259 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 145,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a na cedníku necháme okapat.
Krok 2: Vařené brambory nastrouháme, smícháme se syrovými bramborami, vejce, kmínem, prolisovaným stroužkem česneku majoránkou a osolíme.
Krok 3: Zahustíme moukou a zpracujeme v husté těsto.
Krok 4: Knedlíky tvarujeme dvěma lžícemi, vždy je namočíme, aby se těsto nelepilo a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
Krok 5: Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme na jemno a část osmahneme dozlatova v kastrolu na rozpáleném oleji.
Krok 6: Přidáme zelí, kmín a trošku podlijeme vodou, necháme povařit 30 minut.
Krok 7: Druhou část cibule osmahneme na pánvi a podáváme s uzeným masem na talíř.
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8MR
Moje poznámka
Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8MR
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 13 minutami
Plněné ořechy
Handour před 24 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 49 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 58 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
knedlíky s uzeným a zelím,
babiččiny chlupaté knedlíky,
chlupaté knedlíky s uzeným masem,
knedlíky s uzeným a se zelím,
knedlíky se zelím,
chlupaté knadlíky,
chlupaté knedlíky,
uzené se zelím a knedlíkem,
chlupaté knedlíky s uzeninou,
uzene knedliky se zelim,
chlupatý knedlík,
chlupate knedliky se zelim a uzenym masem,
knedlíky se zelím a uzeným,
chlupatý knedlíky,
chlupaté knedlíky recept,
chlupaté knedlíky se zelím a masem,
uzené se zelím,
knedlík s uzeným a se zelím,
chlupaté knedlíky s majorankou,
chlupaté knedlíky s červeným zelím
Suroviny:
brambory,
brambory,
vejce,
mouka hrubá,
majoránka,
sůl,
česnek,
zelí,
kmín mletý,
cibule,
maso uzené
Komentáře (7)