Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechy s krémem

Ořechy plněné krémem patří neodmyslitelně k tradičnímu cukroví na vánočním stole. Vůně ořechů, koření a vanilky je přímo voláním po sváteční atmosféře. Nechte se i vy doma naladit na vánoční vlnu tímto receptem.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 75 kusů

75kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 104 kJ /
5 522 kcal
Bílkoviny84,94 g
Tuky411,43 g
Vláknina27,90 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 256 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy355,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Ze všech surovin zpracujeme těsto. Plníme do formiček tak, aby po upečení bylo uvnitř místo na krém. Dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do dozlatova. Krok 3: Mezitím připravíme krém.
Ve studeném mléce rozmícháme puding a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Odstavíme z plotny a necháme jej zcela vychladnout. Krok 4: Vychladlý pudink pak zašleháme po částech do zpěněného másla. Podle chuti přidáme cukr a mandlové aroma. Krok 5: Vychladlé skořápky plníme krémem a slepujeme vždy dvě poloviny k sobě.
Obalíme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým cukrem.

Zveřejněno 6. 10. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Recept z časopisu Vlasta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechy s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQA2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechy s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQA2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Ořechy šly krásně vyklepat, krém výborný. :yes: Přidávám fota. Díky za recept. :-)

Já vařím puding do krému ve vodě a nikdy se mě nezkazil,plním jím rohlíčky z amonia,když jich mám hodně tak také dávám do mrazáku,v lednici hodně změknou

Mesic: díky a snad budou chutnat:-))

Dobrý večer, tak právě jsem dopekla dle Vašeho receptu a musím dát jedničku s*. Když napíšu, že se úžasně vyklepávaly, tak je to slabé slovo. Opravdu z formiček vyloženě klouzaly :-)) když si vzpomenu, kolik jsme jich s mamkou v mém dětství rozlomily, když jsme házely formičky z metru :-D:-D
Před mnoha lety jsem ochutnala jedny ořechy a nikdy na ně nezapomenu. Když jsem u Vašeho receptu našla skořici a hřebíček, tak si uvědomila, že to je asi to, co mi u ostatních chybělo. Tak uvidím, jak se těm z raného mládí přiblíží. Zatím to vypadá slibně :yes:

eva hubova:ano, přesně takhle jsem to myslela, asi jsem se špatně vyjádřila, my také máme moc rádi krémy nastavené s pud., jsou lahodné, ale dávám je jen do dortů atpd., prostě na rychlou spotřebu, vůbec nevím, co mě to vloni napadlo, navíc opravdu byl celkem teplý prosinec a opravdu jsem skoro vše vyházela, proto jsem to také napsala, a Vám závidím, že máte místo v mrazáku, mě už ten můj snad praskne:-D, takže cukrovíčko tam rozhodně nenarvu

Lenka:Lenko, na trvanlivost krému jsem odpovídala v komentáři už před 2 roky a máslo žlukne i v jiném krému...krém nastavený pudingem není na dlouhé skladování, ale my jej máme rádi a proto když dělám jakékoliv cukroví s tímto krémem, tak hned větší čast čerstvého dávám do mrazáku a odebírám podle potřeby, třeba i za 2 měsíce:-))

eva hubova: klasika recept, jsou výborné, jen bych dovolila nesouhlasit s krémem, pokud není venku ..resp. na balkoně dost značná zima, ostatně, jako loni, tak když přidáte do krému puding, celé to pokazíte protože to žlukne a následně splesnivý, to se mi přesně stalo vloni a už NIKDY více do krémů na vánoční cukroví onen puding, zašlehané žloutky v páře, tak to je přesně ono ;-)

Zuzka: Zuzko, já formičky vymazávám jen před prvním pečením lehounce mastným papírem ze 100% tuku:-))

Loni jsem je dělala poprvé a byly vynikající. Jen krém jsem dělala čokoládový vařený, bylo to s ním skvělé a hned tak se nezkazí. Jen jsem zapomněla, jestli se mají vymazávat formičky. Děkuji za odpověď a přeji všem krásné Vánoce.

Ivana79: Ivanko, tak to jsi mě potěšila, jsem ráda, že se Ti ořechy líbí a dík za fotečku:-))

bara.it., petulina...dodatečně díky za fota a komentář..nějak mi to uniklo:-))

Tak ja musím len súhlasiť s ostatnými,orechy išli z formičiek úplne samé,chuťovo sú vynikajúce,mäkké:-*:yes::yes:Som veľmi milo prekvapená,po tom ako som čítala niektoré komentáre o polámaných,prihorených a pod.orechoch:-SPlnky asi použijem dve,zatiaľ pridávam len dnešné fotky,neskôr pridám finálny výrobok;-):-K

Formicky na orechy mam uz spoustu let, ale vlastne jsem je jeste nikdy nepouzila az do letosnich (lonskych) vanoc a na vyzkouseni jsem sahla, Evi, po tvem receptu a neprohloupila jsem. Sly uplne krasne vyklepnout (cehoz jsem se obavala) a chutove byly vynikajici. Udeluji ti bodika :yes:24:yes: a dovoluji si pridat fotku.

Výborné těsto, z formiček se vyklápěli sami! :-) a dohromady jsem použila 100 formiček, skoro 3 plechy ;-) díky za skvělý recept :-K

Magdalenko díky za fotečku,máš je hezké:-))

je to moc dobre cukrovi:-))

Tématické fráze:
ořechy vánoční cukroví, cukroví z vlašských ořechů, krém do vánočních ořechů, orechy s kremem, orechovy krém do cukroví, recept na krém do vánočních ořechu, ořechy plněné krémem, vánoční cukroví s krémem, vánoční cukroví z vlašských ořechů, ořechový krém na cukrovi, ořechové cukroví s krémem, kdy plnit ořechy, ořechový krém do ořechů, vánoční ořechy s krémem, kdy plnit cukrovi kremem, kdy zacit plnit vanocni cukrovi kremem, ořechy s vanilkovým krémem, vánoční ořechy, krém na vánoční ořechy, krémy na vánoční ořechy

Suroviny:
mouka hladká, máslo, ořechy vlašské, cukr moučkový, kakao, vejce, cukr vanilkový, skořice mletá, koření hřebíček, máslo, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, mandlové aroma, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu