Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavky v sádle

Václavky jsou oblíbené houby, které se dají sbírat někdy už koncem srpna, ale častěji od září do prosince. Jsou ale mírně jedovaté, proto je nutné je správně a dostatečně tepelně upravit.

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 807 kJ /
4 495 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky495,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Václavky překrájíme, menší necháme tak, jak jsou i s nožičkami, opláchneme ve velkém sítku a asi 2 minuty povaříme. Krok 2: Pak slijeme, ještě jednou přepláchneme a dáme znova do hrnce (zmenší svůj objem skoro o polovinu). Krok 3: Zalijeme asi 200 ml vody a vaříme do téměř úplného vyvaření vody. Krok 4: Pak do nich dáme 2 kostky sádla, mírně provaříme, až se sádlo rozpustí a naplníme do sklenic. Sterilujeme asi 1 hodinu.

TIP: Jak zavařit václavky

Zveřejněno 6. 10. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Takto upravené václavky jsem dělala poprvé, ale jedla jsem je takto upravené v guláši a byly moc dobré, neztratily dokonce ani vůni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavky v sádle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8kp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavky v sádle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8kp

Komentáře (14)

spagetka, mi václavky krásně voní a podle mne jsou nedoceněné. Kdysi Láďův děda a všichni na dědinách dávali do sádla klobásy, prý vždy do kýblů se sádlem a to sádlo mělo krásnou vůni po klobásách a samozřejmě klobásám nic nebylo. takže věřím, že i václavky budou ok;-)

Jani, díky za připomenutí, právě jsem se vrátila s košem plným václavek. Do sádla dávám také, takže část udělám takto, část do octa:-p:yes:

Jiřko, nemohla jsem to dát dříve, neměla jsem václavky!:-)):-D Jinak díky za body, to by mne vůbec nenapadlo, že to někoho zaujme, ale je fakt, že nápad to není špatný a i moje je to premiéra, takže hned zítra to zkusím, mne napadlo v kombinaci s drůbežími srdíčky, jako guláš;-):-)

Jani,to sis dala práci.Václavky se v zimě budou hodit:-p:yes:

To vypada supééér:-K + bodík:yes:

TO vypadá dost dobře:yes::yes::yes:

Jestli ještě najdu nějaké václavky vyzkouším:yes:+6

tak to je super receptík:yes:+1:-K

Ale by som si dala:-p:-p:-p+3

Janko kdyby jsi dala recept dřív mohla jsem to mít ve sklenici i já :-D:-D,dcera jich měla minulý týden plný koš a volala mi že je zamražuje a přiveze mi...zdá se mi to moc dobrý....bodík letí :-O:yes::yes::-K

Byli jsme včera odpoledne na václavky. Dnes byl guláš. A dávám bod.:-)

Jo, tak to může být dobré. Miluju houbové guláše. Jen na václavky jsem letos nenarazila :-/ . No ještě do lesa vyrazím, tak snad, možná bude gulášová ňamina :-p .

Magdi, tohle mi donesla dcera a že jestli jí pomůžu s tím. Hmm, takže jsem pomohla, nooo!:-D

Ja by som chcela vidieť tvoje zásoby na zimu...robíš pre celý barák?
Ale sa mi recept páči...+

Tématické fráze:
nakladane vaclavky, václavky recepty, václavky, hřiby v sádle, václavka obecná, václavka, václavka obecná recept, hřiby václavky, hřib václavka, jak vypadá václavka, nakladane hřiby v sadle, václavka obecná recepty, václavky recept, recepty z václavek, nákladané houby v sádle, guláš z václavek, váckavky, klobásy v sádle, hřiby na sádle, houbový guláš z václavek

Suroviny:
sádlo, houby václavky

Přidat fotografie receptu