Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné moka řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 038 kJ /
3 594 kcal
Bílkoviny56,46 g
Tuky187,78 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 506 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy417,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si uvaříme na krém hustý oslazený pudink. Necháme ho vychladnout a ještě vychladit v lednici. Pak ho vyšleháme elektrickým šlehačem do jemného krému, do kterého zašleháme vychladlou kávu a změklé máslo. Krok 2: Změklé máslo utřeme s oběma cukry, přidáme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Přidáme prosátou mouku a zlehka promícháme, aby hmota neklesla. Z bílků si uděláme pevný sníh, který na závěr po částech vmícháme do základu těsta. Krok 3: Připravené těsto rozetřeme v rovnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200° a pečeme asi 8 minut do světle žluta. Krok 4: Upečené plát necháme vychladnout a pak z něj opatrně stáhneme papír na pečení. Pomocí ostrého nože plát podélně nakrájíme na tři stejně široké a dlouhé pruhy. Krok 5: Jeden pruh těsta potřeme vrstvou krému a zakryjeme ho druhým pruhem, který také potřeme vrstvou krému a přitiskneme na něj zlehka poslední pruh. Povrch i strany slepených plátů potřeme zbylým krémem a necháme vychladit. Krok 6: Karamel připravíme v kastrůlku - za stálého míchání z cukru a vody uvaříme na mírném ohni světle hnědý karamel. Odstavíme ho z ohně, opatrně pomalu přilijeme smetanu a stále mícháme. Polevu nalijeme na ztuhlý moučník, necháme ho vychladit a pak nakrájíme na řezy.

Zveřejněno 6. 10. 2010

Poznámka autorky Pajaja

Recept je z časopisu Vlasta Delikatesy 2006.

Postup vypadá složitě, ale není. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné moka řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69yn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné moka řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69yn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (58)

dexulka: krásně se Ti povedly! :yes:;-) Jasně, fantazii se meze nekladou, důležitý je vždy základ. Proč ne bez polevy. Díky za vyzkoušení a vyvedenou fotku. :-K

Tak jsem o víkendu připravila návštěvě tyto řezy a moc chutnaly :-p Přidala jsem i trochu kávy do těsta,tak je řez celý tmavý,ale nikomu to nevadilo.A jelikož mi přišel krém dosti sladký,už jsem nepolévala karamelem,ale jen kvalitní hořkou čokoládou,jen tak na ozdobu.Posílám bod i fofo a určitě zopakuji :yes:

Jana Remkova: žeby vánoční ozvěna?:-D:-D

Věra: bylo by fajn, kdyby ses zaregistrovala a podělila se s náma o své recepty. Ale pod cizí recept psát ten svůj, pokud tě o to autorka nežádala není úplně správné;-)

Nooo, co bych Ti na to řekla, Věrko: soudě podle ohlasů se povedly i ostatním, takže zakopaný pes bude někde jinde. . . ;-)
Můžeš se zaregistrovat a přidat tedy vlastní recept na nějaké podobné řezy, nemyslím, že je vhodné, psát svůj recept do kkomentáře jiného receptu. Pak ho možná ráda vyzkouším. Pečení zdar! :-)

utřeme 6 žloutků,6 lžic moučkového cukru,3 lžíce kakaa,či kávy,nejlépe instantní-moccacino či latté,nemusí být,to už jak chcete,11lžic oleje nebo půlku másla. Přidáme 6 lžic polohrubé mouky prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme sních z bílků. Tak toto těsto mi vyjde vždy.A pak jestli se tam přidá krém s pudingu a s kávou a máslem či tvaroh s máslem,cukrem a rumem,je už jedno,pokaždé je to mnamka. A polejt se to může karamelem či rozpuštěnou čokoladou. Nejraději mám rozpustit ve vodní lázni ledové kaštany s omegou,podle chuti,ja jich dávám tak pět a čtvrtku omegy. TAK JE TO VŽDY BOMBA. A lepší než toto těsto:
120 g polohrubé mouky
4 vejce
80 g cukru
30 g másla
1 vanilkový cukr
Můj názor. Tak zkuste....

Tak jsem se těšila,že udělám tento skvělej recept.Tři hodiny jsem to plácala a výsledek sice ušel.Ale žádné hvězdné to neni. Ne že bych chtěla něco pomlouvat. Ale těsto bez kypřícího prášku moc nevyjde,je to taková bílá placka. Nápln je sice boží,velice chutná.Ale karamel,žádné míchání. Protože cukr s panákem vody ne a ne se zbarvit,pak začne pěnit,zhrudkovatí a začne se lepit na pánvičku či hrnec a nic. Nene,tímto způsobem karamel nedělám. Nejlépe nasypat cukr do hrnce on se po chvilce začne rozpouštět a barvit se,pak dát ze sporáku a míchat aby se spojil karamel a rozpustil se i ostatní cukr.A dát tam velmi jemně ten panák vody a pak po trošililinkách tu smetanu.A karamel je užasný. Ale jak říkam,těsto si dělám nejlépe. Žloutky s cukrem utřeme,přidame máslo,našleháme,dáme mouku a přidame sníh a klidně,tam můžete i šoupnout kakao. A je to skvělé. Pak nápln a karamel a úžas!!!!!

Včera jsem dělala tento moučník, dnes se baštil;-) Vše šlo skvěle, poleva byla výborná a pokud se smíchala se smetanou, zůstala tekutá;-) Takže, nevím kde Disketka udělala chybu. Pavli posílám ti velikou pochvalu a bodíka;-)

disketko, určitě jsi karamel zředila smetanou? Tou se to hezky zvláční a díky ní neztuhne jak kámen. :-)

Prosím poraďte mi. Karamelová poleva mi na moučníku ztuhla tak, že nešel vůbec krájet. Karamel byl jak tuhá guma.Co jsem mohla udělat špatně? Děkuji.

Pajaja: Ano vařila, nevím co jsem udělala blbě ...možná jsem měla až moc změklé máslo ...

Míšo, vařila jsi ten pudink ve 2 dcl mléka? Pudink je sám o sobě hodně hustý a zašleháním másla získá teprve tu správnou konzistenci. . . ;-)

Blbě jsem se vyjádřila, krém mi nezhoustl ...

ivulinka: No jenže on neni ani ve stavu, že by se dal natřít na ten piškot ..

Míšo, ale on ti zas tak moc nezatuhne, promaž krémem pláty piškotu a uvidíš jak budeš ráno příjemně překvapená.

Tématické fráze:
moka řezy, moka řezy recept, moka řezy recepty, recept na moka řezy, moka krém, jak se dělá karamel, mokka rezy, jemný piškot, moka, mokařezy, francouzské řezy, karamel z cukru, moka řez, moka recept, řezy moka, krém na moka, krém do moka, míšo řezy, moka poleva, recept moka

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, cukr, máslo, cukr vanilkový, máslo, mléko, cukr, pudink vanilkový, káva, cukr krupice, smetana, voda

Přidat fotografie receptu