Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražma na bylinkách

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moshe

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 347 kJ /
561 kcal
Bílkoviny14,20 g
Tuky2,05 g
Vláknina23,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy111,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umytú a osušenú pražmu nasolíme z vonkajšej aj vnútornej strany. Do vnútra vložíme strúčiky naloženého cesnaku /chilli olej/. Krok 2: Pripravíme si alobal, polejeme olivovým olejom, poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky citróna. Osolíme a posypeme thymianom. Na zemiaky položíme rybu polejeme olivovým olejom, na vrh položíme plátky citróna a vetvičku rozmarínu. Krok 3: Celé zakryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre cca 60 minút.

Zveřejněno 8. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražma na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXN8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražma na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXN8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

60 min. Proc až tak? Fuj alobal! Když tuhle rybku staci hodit na rozpálenej gril. 6-8 min je to! Je to výtečný rybka a tak ji zprasit alobalem a nemluvě o době přípravy 60 (40-45) min. Rozmarýn cerstvy dovnitř do ryby. Na rybě je nám to prd plátne. :-//
Olivový olej malou kávovou lžíci. Štaci na celou rybu. Vnitřek zakápneme citronem.dukladne posolíme, petrzel, přidáme vegetu. Česnek větvičku rozmarýnu. A šup s tim do lednice cca 1 hod. Rozpálíme gril a jak jsem psal 6-8min. Průběžně otáčíme. Pak je to delikatesa :yes:

Konkretne tenhle druh ryby neznam.Jedl jsem ale casto podobnou,pribuznou rybu. "Doradu",ktera je cervena a neuveritelne dobra.
K tomu receptu bych mel namytku: Samotna ryba bez brambor
potrebuje tak 15-20 minut maximalne.Jenze s tema bramborama to nefunguje.Neco je na dranc a neco bude nedodelane.Proto bych delal ty brambory oddelene.

60 minut je opravdu moc, v pohode stačí 40-45 minut ať z toho není sušenka. A navíc nám ty brambory, na kterých byly citrony vůbec nechutnaly, byly jakoby kyselo-hořké. Příště citronek až na rybu a ne mezi brambory a rybu. :) Jinak pěkný nápad.:yes:

eraserhead 27. 1. 2012 12:13
60 minut je moc, strašne moc

mňam, to je rybka +17:-p;-)

Pražmu (a většinu ryb) dělám obdobně. Jen olivový olej a rozmarýn. Citron a nakládaný česnek určitě vyzkouším.:yes: Díky

:yes::yes::yes:

Dakujem za komentiki, u nas rybu jeme cca 3x do tyzdna, tiež sa nevieme toho nabažiť a hlavne ich príprava je v podstate rýchla:)

rybu bych jedla každy den, mňam mňam, :yes::-p

maris, dakujem, idem sa tam pozrieť:-D

Ibi, Moshe už Ti odpověděl na slov. TOPkách. Kupuje ji v Metru / u nás je to Makro /.

To je ale supeeer:yes:jednoducá príprava, ktorá dá vyniknúť chuti tejto úžasnej delikatesy:-p:-p:-pAle bežný človek sa k tejto rybe ani nedostane. Prezrad, kde sa dá zohnať, dakujem:-))

hmmm :) :yes:

Takto podobně dělám štikozubce,kterého doma milujeme:-pJe to opravdu bezva pochoutka,nevím,jak chutná pražma:-Oale bodík posílám+:yes::yes:

Jasny 5. bodik. :yes::-p:-K

Tématické fráze:
pražman zlatý recept, pražma recept, pražman zlatý, pražma, moran recept, pražma recepty, pražman recept, pražman zlatý recepty, pražma královská recept, jak pripravit prazmu, pražma na bylinkach, recept pražma, recepty pražma, recept pražman zlatý, pražman recepty, mořan zlatý recept, recept pražman, recept na pražmu, prazma zlata recept, prazma kralovska

Suroviny:
pražma, brambory, citron, česnek, olej olivový, tymián, rozmarýn

Přidat fotografie receptu