Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenové zelí

Máte rádi čalamády? Tuhle vyrobíte z několika málo surovin - nakrouhaného hlávkového zelí, nakrájené cibule a nastrouhaného křenu. Menší část můžete sníst hned a zbytek dáte do sklenic, zavíčkujete a ani nemusíte zavařovat, pouze je uložíte do chladného sklepa či spíže.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Severinka Severinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + odležení do druhého dne

60 min (60 min příprava, + odležení do druhého dne)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 814 kJ /
4 019 kcal
Bílkoviny52,00 g
Tuky207,20 g
Vláknina104,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21,55 g
Sůl50,00 g
Sacharidy443,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrájíme nebo nakrouháme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Křen oloupeme a nastrouháme. Krok 3: Všechny suroviny řádně promícháme. Deko nevaříme, jen přimícháme obsah sáčku. Krok 4: Necháme stát nejlépe do druhého dne, aby se chutě řádně propojily. Krok 5: Poté namačkáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a nebo celofánem. Už nesterilujeme.

TIP: Jak se dělá kvašená zelenina

Zveřejněno 8. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenové zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQjo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenové zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQjo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Vynikajici, křen na struhadle a cibule se zelim v el. sekáčku na jemno.:-)

Amalatata 21. 12. 2017 12:28
Fakt dobrý, ten křen a deko jsou konzervanty . Bez nich to začne kvasit.Ahoj:yes:

V receptu se uvádí DEKO,ale já jsem obešla všechny prodejny,supermarkety ,hypermarkety...... a DEKO nikde nemají,prý už je po sezoně .Stane se něco,když to do zelí nedám?nebo je to DEKO tak zásadní,že bez něj křenové zelí udělat nejde ?:-)

hosta: no,jo to je fakt, tak aby to ta paní spíše zkusila zasterilizovat, jestli to chce ještě dělat a nebo toho udělat míň, jen na rychlou spotřebu:-p:-p:-p

Zobrazit 4 starší odpovědi

Takto jsem zavařovala zelí v loni a mohu říct, že bylo hned pryč, takže letos z větší dávky - díky za recept :-)

Severinka:
Děkuju za odpověď, určitě recept vyzkouším :-D;-)

ralelo:tam to drží ten cukr a ocet i to deko a vydrží s přehledem do příštího roku;-);-), ale nám nevydrželo, snědlo se přes zimu:-D:-D:-D

jak dlouho to vydrží když se to nesterilizuje?

Podobný recept mám od tety, liší se jen v množství cukru (používám 40 dkg, máme raději sladší). Zelí nemá chybu :yes:

tak do tohodle jdu taky! :-*

zelíčko hotové, teď jen nechat trošičku uležet a můžeme se na něj těšit.. jinak jsem ho dělala před rokem a všem moc chutnalo :-)

jj je moc dobré..dělá ho moje ségra:yes:

Severinko, bylo by vhodné do receptu dopsat:
- 2 dcl oleje
- 4 dcl octa
Nebo upřesnit, že sklínky mají 2 dcl.
Při čtení receptu mi nebylo jasné, jak velkou sklínku oleje a octu použít. Dozvěděla jsem se to až v komentářích. A komentáře každý nečte.;-)
Tenhle recept ukládám a vyzkouším. Zelíčko musí být výborné. :-p

Tohle zelí znám, je mooc dobré. Dělám ho každý rok, jenom dávám do skleniček na malá víčka.:-D:-D:-D

Digklariska 1. 2. 2011 21:23
Tohle zelí doma děláme už dlouho a můžu říct, že všem fakt moc chutná;-) akorát, já to mám doma rozepsaný podrobněji :-) ale takhle to taky stačí:yes:

Je to starší recept, a sklenicema se myslelo sklenička od hořčice - čili 2 deci. A takto nakládané zelí jíme jako přílohu, jako např. kyselé okurky,čalamády apod.:-K:-K;-)A křen jsme dříve také strouhali na struhadle,a pěkně si u toho pobrečeli, ale od té doby co máme robot, tak se strouhá na robotu;-);-);-)

Tématické fráze:
zelí s křenem, nakládané zelí s křenem, zelí s křenem recept, zelí recepty, kysané zelí s křenem, nakládání zelí s krenem, zelí s křenem recepty, recept na zelí s křenem, červené zelí s křenem, recept na kysané zelí s křenem, jak naložit zelí s křenem, recept zelí s křenem, naložené zelí s křenem, nakládané zelí s křenem recept, zeli s s křenem, recepty zeli s krenem, zelí, výborné salátové zelí s křenem, zeli z krenem, nakládaný křen

Suroviny:
zelí, cibule, křen, cukr, olej, ocet, deko

Přidat fotografie receptu