Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnové skoro "jitrničky"

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 620 kJ /
1 343 kcal
Bílkoviny62,53 g
Tuky16,28 g
Vláknina99,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy191,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme přes noc a druhý dne ji v neosolené vodě uvaříme doměkka. Krok 2: Scedíme a necháme vychladnout. Krok 3: Do hrnce dáme ječné kroupy a když jsou skoro hotové, přisypeme rýži. Uvařenou cizrnu rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme uvařené kroupy s rýží a necháme vychladit. Krok 4: Na pánev dáme olej a osmahneme na něm do sklovata drobně pokrájenou cibuli. Přidáme ke směsi z cizrny, ochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Krok 5: Směs dáme na potravinovou fólii nebo na alobal, mokrýma rukama ho vytvarujeme do válečku a pevně zabalíme. Krok 6: Okraje stočíme (jako u bonbonů) a dáme do lednice alespoň na 3 hodiny. Krok 7: Po ztuhnutí můžeme „jitrničky“ vybalit z fólie a podávat buď studené, dát na pár minut zapéct do trouby nebo osmahnout na pánvi. Podáváme se zelím nebo strouhanou červenou řepou a bramborem či pečivem.

Zveřejněno 9. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnové skoro "jitrničky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQkn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnové skoro "jitrničky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQkn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jana Prášilová 12. 1. 2014 08:53
Jitrničky jsem vyzkoušela, jsou výborné :yes:

Tak to je zajímavé,to vyzkouším,recept ukládám;-)+1:yes:

:-p+4:yes:

uz ani nevim, jak chutnaji pravy jitrnicky, ale tohle me moooc prekvapilo. Jen to chce nesetrit majorankou a cesnekem ;-)

Jéé, to musí být dobrota a ze samých zdravých surovin!!:-p:yes:

Tématické fráze:
recepty z cizrny, cizrnové knedlíky, cizrnovy tatarák, jitrtnice s červeným zelím, jitrnice s červený mzelím, cizrnové, sumeček nilsky, bezmasá jídla recepty, tatarák z cizrny, polévka z jítrnice s cizrnou, cizrnove jidlo, cizrna a kroupy recepty, recepty cizrna a kroupy, cizrnové válečky, jak se pečou jitrničky, babicovy dobroty cizrnové karbanátky, recept cizrnove knedliky, cizrnové recepty, jídlo z cizrny, bezmasá jídla

Suroviny:
cizrna, rýže, kroupy ječné, cibule, česnek, olej, pepř, sůl, majoránka, alobal

Přidat fotografie receptu