Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 620 kJ / 1 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,53 g |
Tuky | 16,28 g |
Vláknina | 99,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 191,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu namočíme přes noc a druhý dne ji v neosolené vodě uvaříme doměkka.
Krok 2: Scedíme a necháme vychladnout.
Krok 3: Do hrnce dáme ječné kroupy a když jsou skoro hotové, přisypeme rýži. Uvařenou cizrnu rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme uvařené kroupy s rýží a necháme vychladit.
Krok 4: Na pánev dáme olej a osmahneme na něm do sklovata drobně pokrájenou cibuli. Přidáme ke směsi z cizrny, ochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou.
Krok 5: Směs dáme na potravinovou fólii nebo na alobal, mokrýma rukama ho vytvarujeme do válečku a pevně zabalíme.
Krok 6: Okraje stočíme (jako u bonbonů) a dáme do lednice alespoň na 3 hodiny.
Krok 7: Po ztuhnutí můžeme „jitrničky“ vybalit z fólie a podávat buď studené, dát na pár minut zapéct do trouby nebo osmahnout na pánvi. Podáváme se zelím nebo strouhanou červenou řepou a bramborem či pečivem.
Zveřejněno 9. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnové skoro "jitrničky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQkn
Moje poznámka
Cizrnové skoro "jitrničky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQkn
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 11 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 11 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr buchta
Neregistrovaný před 20 minutami
Hovězí nudličky na víně s bramborovo - celerovou kaší
Neregistrovaný před 22 minutami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 2 hodinami
Palačinky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 3 hodinami
Vařila myšička kašičku
zuzi777a před 3 hodinami
Tukožroutská polévka
Neregistrovaný před 3 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty z cizrny,
cizrnové knedlíky,
cizrnovy tatarák,
jitrtnice s červeným zelím,
jitrnice s červený mzelím,
cizrnové,
sumeček nilsky,
bezmasá jídla recepty,
tatarák z cizrny,
polévka z jítrnice s cizrnou,
cizrnove jidlo,
cizrna a kroupy recepty,
recepty cizrna a kroupy,
cizrnové válečky,
jak se pečou jitrničky,
babicovy dobroty cizrnové karbanátky,
recept cizrnove knedliky,
cizrnové recepty,
jídlo z cizrny,
bezmasá jídla
Suroviny:
cizrna,
rýže,
kroupy ječné,
cibule,
česnek,
olej,
pepř,
sůl,
majoránka,
alobal
Komentáře (5)