Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 620 kJ / 1 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,53 g |
Tuky | 16,28 g |
Vláknina | 99,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 191,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu namočíme přes noc a druhý dne ji v neosolené vodě uvaříme doměkka.
Krok 2: Scedíme a necháme vychladnout.
Krok 3: Do hrnce dáme ječné kroupy a když jsou skoro hotové, přisypeme rýži. Uvařenou cizrnu rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme uvařené kroupy s rýží a necháme vychladit.
Krok 4: Na pánev dáme olej a osmahneme na něm do sklovata drobně pokrájenou cibuli. Přidáme ke směsi z cizrny, ochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou.
Krok 5: Směs dáme na potravinovou fólii nebo na alobal, mokrýma rukama ho vytvarujeme do válečku a pevně zabalíme.
Krok 6: Okraje stočíme (jako u bonbonů) a dáme do lednice alespoň na 3 hodiny.
Krok 7: Po ztuhnutí můžeme „jitrničky“ vybalit z fólie a podávat buď studené, dát na pár minut zapéct do trouby nebo osmahnout na pánvi. Podáváme se zelím nebo strouhanou červenou řepou a bramborem či pečivem.
Zveřejněno 9. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnové skoro "jitrničky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQkn
Moje poznámka
Cizrnové skoro "jitrničky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQkn
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 13 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 14 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 9 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 10 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 11 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 11 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 12 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 13 hodinami
Tématické fráze:
recepty z cizrny,
cizrnové knedlíky,
cizrnovy tatarák,
jitrtnice s červeným zelím,
jitrnice s červený mzelím,
cizrnové,
sumeček nilsky,
bezmasá jídla recepty,
tatarák z cizrny,
polévka z jítrnice s cizrnou,
cizrnove jidlo,
cizrna a kroupy recepty,
recepty cizrna a kroupy,
cizrnové válečky,
jak se pečou jitrničky,
babicovy dobroty cizrnové karbanátky,
recept cizrnove knedliky,
cizrnové recepty,
jídlo z cizrny,
bezmasá jídla
Suroviny:
cizrna,
rýže,
kroupy ječné,
cibule,
česnek,
olej,
pepř,
sůl,
majoránka,
alobal
Komentáře (5)