Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené zelí vařené v uzeném vývaru

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie188 kJ /
45 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky0,20 g
Vláknina5,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce. Část vývaru použijeme do zelí zbytek na polévku. Takže si do tlakového hrnce můžeme přidat koření i zeleninu na polévku. Krok 2: Po uvaření polévky vývar přecedíme a z kostí obereme maso. Krok 3: Zelí: Cibulku nakrájíme na drobno a krátce na oleji orestujeme. Krok 4: Poté přidáme česnek nakrájený na plátky a také krátce orestujeme. Krok 5: Přidáme červené zelí (neproplachujeme), zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme. Krok 6: Zalijeme uzeným vývarem, přidáme kmín, jalovec, trochu cukru a dosolíme. vDusíme pod poklicí 10 minut. Občas promícháme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a obraným uzeným masem.

Zveřejněno 10. 10. 2010

Poznámka autorky misza

Uzené můžeme použít jakékoli např. vakuované.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené zelí vařené v uzeném vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D82n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené zelí vařené v uzeném vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D82n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Deihero: děkuji za vyzkoušení:-) jsem ráda, že jste si pochutnali.

dělali jsme zrovna kačku na medu, tak jsme do zelí přidali kousek medu a musím říct, úžasný! :)

Ještě jednou děkuji:-) Budu ráda, když vyzkoušíte a ještě radši, když vám bude chutnat.;-):-K

Tak tohle by mě nenapadlo,vařit zelí ve vývaru:-))+10 bod:yes::yes:Určitě bude výborně chutnat:-p

:-p+:yes::-K

Zelí ve vývaru z uzeného jsem ještě nikdy nevařila...ale ukládám, co není, může být;-):yes:

Hmm, to musí být super aroma!!:-p:yes:

Zelíčko dušené v uzeném vývaru musí být :-p Velice hezká fotka. Křupky z uzených žeber mám nejraději a na fotce jsou krásně vidět. Míša, děláš jenom chutě.:-p Červené zelí dělám většinou ke kačeně. Příště vyzkouším zelíčko s uzeným. :yes: Posílám +7.

To je dneska smrst dobrot, fotka nadherna, bych ochutnala, kdyby to slo. :-)) No nic, 6. bod mas udelen. :yes::-K

Děkuji všem:-) Pipre já chtěla taky dělat plněné knedlíky, ale manžel to nerad. Musí to mít zvlášť.;-)

V uzeném vývaru jsem už vařila zelí a to na přání muže. Odkoukal to zřejmě někde:-) Maso jsem pak použila na plněné bramborové knedlíky. Moc mu to chutnalo.:yes:+4

Mńam a hodně lákavé krásné foto. ;-);-);-)

tak toto může býti dobrota:-p+1:yes:;-)

Tématické fráze:
vařené zelí, varene zeli recept, zelí vařené, červené zelí, jak vařit červené zelí, červené zelí ke kačeně, vařené sterilované zelí, recept na červené zelí, recept na vařené zelí, vareni cerveneho zeli, vaření zelí, zelí ke kačeně, recept vařene zeli, jak uvařit červené zelí, jak uvařit zelí, polévka z červeného zelí, červené zelí s uzeným, vařit červený zelí, červené zelí recept, varene kysele zeli

Suroviny:
kosti uzené, česnek, cibule, olej, mouka hladká, jalovec, kmín celý, sůl, cukr, zelí červené

Přidat fotografie receptu