Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké věnečky

Ořechy přilepené na povrch lineckého těsta se pečením trochu opraží a zvýrazní svou chuť. Společně s libovolným krémem, který cukroví zvláční, vytvoří neodolatelnou sladkůstku.

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lejdy

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + odležení těsta v lednici

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + odležení těsta v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 609 kJ /
2 297 kcal
Bílkoviny32,63 g
Tuky148,05 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 834 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy205,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Ze surovin vypracujeme vláčné těsto a dáme na chvíli do lednice, aby šlo dobře rozválet. Krok 3: Těsto vyválíme a vykrajujeme drobné tvary. Polovině tvarů vykrojíme středy, pomažeme je žloutkem a posypeme ořechy. Druhou polovinu pečiva nemažeme žloutkem, ani nesypeme ořechy. Krok 4: Přesuneme na plech vyložený papírem na pečení, dáme do vyhřáté trouby a dáme péct, až tvary zezlátnou, trvá to asi 10-15 minut. Krok 5: Vychladlé cukroví slepujeme krémem, nebo marmeládou.

TIP: Nejlepší krémy - oblíbené recepty ke zdobení cukroví a dortů

Zveřejněno 10. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wGQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wGQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

všechno cukroví a buchty peču na 180°C,záleží asi na troubě.

Krasne,ale zajimala by mne doba peceni a na kolik stupnu celsia.Dekuji!!!mojko@comcast.net

Dělám podobné, ale do těsta nastrouhám ještě 3 vařené žloutky a dávám i trochu citronové šťávy, věnečky jsou pak křehčí a žlutší.

Místo věnečků jsem udělala vějířky a slepovala jsem ořechovo-marmeládovou náplní :yes:+1

Tak vám holky nesu jednu radu:dávala jsem na posyp ořechy z mrazáku a nebylo to dobré.Lepily se a nemám to vůbec hezké.
Takže ořechy na posypání pouze čerstvé!

Do těsta patří žloutek a potom další na potření.

Jéé,tady už jsou Vánoce;-)Věnečky vypadají krásně,letos vyzkouším:-K

Jiřička 11. 10. 2010 10:34
Prosím, žloutek je počítán do těsta nebo na potření. Možná hloupý dotaz, ale přesto jsem ho položila. Nevím, tak se ptám. Jinak se mi recept moc líbí. Děkuji. :-)

zase neco na vyzkouseni...diky a bodik...:-K:-K:-K

Prostě super!!!!! :-O:-O:-O:-O:-O

Jsou nádherné !

:-p:yes::yes:

Jednoduše krásné :-* + bod.

Tématické fráze:
věnečky, cukrovi venecky, věnečky recept, recept na venecky, křehké cukroví, recept věnečky, nejlepší recept na věnečky, věneček cukroví, recepty venecky, máslové věnečky, citronové věnečky, křehké vánoční cukroví, věněčky cukroví, nejlepsí venecky, mail worldlynx.net loc:cz, recept na cukrové věnečky, cukroví-věnečky, cukrové věnečky, jee žloutek, cukroví věneček

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, žloutek, ořechy

Přidat fotografie receptu