Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechy

Plněné (neboli slepované) ořechy patří k tradičnímu cukroví českých Vánoc. Plnit je můžete ořechovou nádivkou, nebo máslovým krémem, polévat částečně nebo zcela čokoládou. Pokud přidáte do těsta kakao, vaše ořechy budou zase jiné.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lejdy

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min + odpočinutí těsta v lednici

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava, + odpočinutí těsta v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 755 kJ /
2 810 kcal
Bílkoviny36,92 g
Tuky187,20 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 408 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy238,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, cukr, mleté ořechy a změklé máslo zpracujeme v kompaktní těsto. Z toho následně vypracujeme váleček, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici minimálně 3 hodiny (ideálně do druhého dne) odpočinout. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Vymažeme kovové formičky máslem, silikonové nemusíme vymazávat. Krok 3: Z odleželého těsta ukrajujeme kousky, které vtlačujeme do formiček, které jsme předem vymazali máslem. (První várku vkládáme do lehce vymazaných kovových formiček, další dávky už znovu vymazávat nemusíme.) Krok 4: Při tvarování těsta do formiček vytvoříme uprostřed ořechů důlky. Pečeme při 160 °C dorůžova asi 15 minut, po vyjmutí z trouby je necháme chvilku zchladnout a poté vyklepneme.

TIP: Jak se starat o plechové formičky na cukroví

Zveřejněno 10. 10. 2010

Poznámka autorky Lejdy

Druhý den ořechy plníme nádivkou, slepujeme a špičku namáčíme do čokolády. Hotové ořechy necháme na chladném místě alespoň týden odležet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LgR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LgR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Peču podobné tam jde 80g mletých ořechů, 165g práškového cukru, 30g polohrubé mouky, 30g hladké mouky, 80g másla a 1/3 PL sódy bicarbony peču na 160°C 15 minut v elektrické troubě. Neplní se ničím jsou uvnitř duté. Jsou to naše nej ze suchých a též konček namáčím do čokolády.

Toto cukroví mám nejraději.
Moje zkušenost je taková: Aby se ořechy nelomily, nesmí se z formiček dostávat příliš horké, měly by být ale teplé, nikoliv studené. Nesmí se s nimi třískat, ale stiskem palce na ořech jej jakoby vyloupnout. ;-)

;-)posílám bodík a fotky:yes::yes:

jak dlouho se pecou a na kolik stupnu?? :-p

Těsto nechám tak půl hodiny odpočinout a pak plním do suchých formiček.Peču na 180°C.Nevím kde děláš chybu.Pekla jsem je už hodněkrát.Cukr dávám moučku.Možná je to máslem.

Mohla byste mi prosim poradit,kde delam chybu?Orechy mam ze spod pripalene,ve prostred nepropecene,nejdou mi vyklopit,pulka se vynda a druha pulka je prichycena.
Dekuji za radu Lenka:-)

lenka: cukroví plním máslovým krémem.Mám ho taky uložený.
Všechno cukroví peču týden před vánocema mám to všechno hned měkké.

tyto orechy miluju od detstvi,vzdy kdyz je pekla maminka,tak sem se do nich zamilovala.
Prosim Vas,kdy se maji zacit pect?Nejak dopredu?Aby byly akorat mekke.Dekuji moc Lenka
A nemate nejaky recept na krem,kterym se ty orechy plni?

toto máme taky moc rádi:-DNo,když tak přemýšlím,co my vlastně neradi?:-D:-D:yes:

Co na to říci ... :-p:-p + bod.

Tématické fráze:
ořechy cukroví, vánoční cukroví ořechy, ořechy recept, cukroví ořechy, recept na orechy, vanocni orechy, ořechy, ořechy vánoční recept, recept ořechy, orechy cukrovi recept, cukroví ořechy recept, vánoční cukroví - ořechy, cukrový ořechy, vánoční cukroví recepty ořechy, recepty z ořechů, vánoční ořechy recept, cukrovi-orechy, orechy vanocni cukrovi, recepty na ořechy, orechy cukrovy

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr, ořechy mleté, tuk

Přidat fotografie receptu