Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené kuře s nádivkou

Kuře s nádivkou je opravdová lahůdka. Chuť nádivky a masa se prolnou a připravíme tak vynikající slavnostní oběd. Tato nádivka je s uzeným masem a pečeme ji tentokrát vedle masa, kde krásně nasaje šťávu z kuřete a ušetříme si práci s plněním.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petrusa4

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 650 kJ /
633 kcal
Bílkoviny52,08 g
Tuky45,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 596 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře naporcujeme na 6 dílků, vložíme do pekáčku, osolíme a okmínujeme. Krok 2: Ze surovin připravíme nádivku. Housky nakrájíme na kostky, přidáme nasekanou petrželku a nakrájené uzené maso. Krok 3: Zalijeme rozšlehanými vejci a mlékem. Mléko přidáváme podle hustoty nádivky, neměla by být příliš řídká. Podle chuti osolíme a opepříme. Krok 4: Nádivku naplníme mezi maso na pekáček. Kuře ještě pokapeme olejem a můžeme vložit do trouby. Krok 5: Pečeme zvolna na 200 °C, aby se kuřátko pěkně propeklo a nádivka nebyla spálená, přibližně 60 minut zakryté pod alobalem a poté 40 minut dopečeme odkryté, aby kuře mělo kůrku.

TIP: Jak na velikonoční nádivku

Zveřejněno 10. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kuře s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gm3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kuře s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gm3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Luxusní ;))... všem moc chutnalo
Díky za recept ;)

Vynikající!

Jaaja:

Dobry den na kolik stupnu pect?

Robievam často,ale vždy je to taký slavnostný a moc dobrý obed :-p:-K:yes:

Takto také peču x let. Naučila mě to babička bývalého manžela:-8. Miluju, když se do nádivky nasákne šťáva z kuřete a není suchá:-p.
Doba pečení je samozřejmě delší, vzhledem k tomu, že se kuře nepeče samotné, ale s nádivkou :-).:yes:

Takhle peču nádivku s kuřetem už od nepaměti. Nikdy jsem neměla ráda nádivku nacpanou v kuřeti, tak jsem to zkusila takto ... od té doby nikdy jinak:-) tentokrát jsem v ní měla nakrájenou anglickou a namačkaný česnek. Je dobře, že je zde tento recept, protože upečená nádivka tímto způsobem je výborná a kdo nezkoušel nádivku, protože se mu ji nechce cpát do kuřete nebo ji z toho kuřete nemá rád /jako já/, ať určitě vyzkouší:-K:yes:
Mimochodem kuře peču také hodně dlouho přikryté, hodinu určitě, masíčko odpadá od kostí, je šťavnaté a na závěr odklopím než se udělá kůžička;-) Bodík a s dovolením fotečka:yes:

:-)Šikovný recept:yes::yes:fotečky nádherné:yes: a jestli můžu - peču taky tak dlouho:-8máme rádi měkounké masko;-)

Patrik (neregistrovaný/á) :-/:no:

Petruso 4 ať si to svý kuře peče třeba týden, ale ať tady nekritizuje, když sama děla takový kiksy:no: Si myslí, když hodí dokonalou fotku, že všichni sednou na prdel:-?:-!

Lidi nehadejte se kazdy pece tak dlouho az se mu zda ze to je hotove kazda trouba pece jinak meli jsme elektrickou to byla pohoda ted mame plynovky a ja silim jelikoz mam pomalu vse pripalene. Eli ja jsem ted prez telefon tak mi to nevlozi fotku navic jsem mela vetsi format fota

Elizo jak to, že nerozumíš dotazu, ostatní tady kritizuješ a oháníš se jak všemu rozumíš, hlavně češtině a taky všem postupům přípravy jídel a najednou nerozumíš dotazu:-? :no:

Eli, nečerti se,;-) mi se to zdá taky strašně dlouho:-O Vždyť to musí snad být na kaši, nebo ne? Ještě k tomu naporcované, to za 40 minut nemám co dělat a padá mi to z kosti;-)

Ano. Tak jsem to pekla. Co je na tom divného?? :-O Jak dlouho pečete kuře? Bylo rozporcované, připomínám. Maso se odděluje od kosti, my to tak rádi. Ale pokud je někdo zvyklý péct delší dobu či dobu kratší, případně se potýkat s nedopečeným masem u kosti...jak je mu libo. Stále nerozumím dotazu.

Eli, v komentári uvádzaš hodinu pečenia pod alobalom a ešte 40 minút bez...patrikovi sa nepozdáva zrejme toto.

Nerozumím dotazu... Upřesni, prosím.

Elizo teda píct kuře hodinu pod alobalem a pak ještě 40 dopékat:-? To se učí kde:-!

Petruško, přidání fotek není vůbec složité...klidně ti napíšu jak na to. Písni mi, jestli chceš. Tvůj recept je skvěle vyvážený, klasický a jen pro doplnění bych napsala, že jsem pekla pod alobalem hodinu a potom 40 minut dopékala dozlatova. Chutě se báječně prolnou. Na způsob mojí babičky - plnění břišní dutiny kuřete - ráda zapomenu...;-)

Eli dekuju za fotky mne to sem porad nejde nejak vlozit a jsem rada ze vam vsem chutnalo

Eli, máš pravdu, klasika a výborná, to bych mohla pořád:-))
Bodík i za krásné fotky:yes: +

Klasika, dobrota...:-p;-) Posílám bodík a obrázky. :-)

Prostě SUPER!!! Už dva měsíce dělám houbová jídla - jsou fantastická, ale co je moc....;-) A teď jsem udělala tohle kuřátko - bez přílohy, jen s rajčatovým salátkem. Prostě bašta - dík za připomenutí faktu, že jsou i jiná,než jen houbová jídla!

:yes::yes:

ještě libeček do nádivečky....to já můůůůžu:-p;-):yes:

:-p také občas dělám:yes: je to dobré+1:-K

jj, taky tak dělám ale já to kuře naplním tou nádivkou. Super:yes: naše velikonoční

Petruso4 - dělám je to dobrůtka, jenom to rozporcované kuře peču půl hodiny samotné a pak teprve přidávám nádivku - prostě dobrota:yes::-D

delala jsem poprve a byla to mnamka:-p:-p:-p:-8

Tématické fráze:
kure s nadivkou, velikonoční kuře s nádivkou, houbová nádivka do kuřete, nádivka ke kuřeti, nádivka do kuřete, zapečené kuře s nádivkou, zapečené kuře, kuře s velikonoční nádivkou, velikonoční nádivka podle pohlreicha, velikonoční nádivka podle pohlreicha, recepty na pečené kuře od pohlreicha, velikonoční nádivka do kuřete, kuře s nádivkou recept, kuře s nádivkou podle pohlreicha, zapecene kure v nadivce, kuře zapečene s nadivkou, jak dlouho se peče kuře, kuře zapečené v nádivce, pečené kuře s nádivkou podle pohlreicha, jak dlouho pect nadivku

Suroviny:
kuře, sůl, kmín celý, houska, mléko, vejce, maso uzené, petrželka, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu