Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh na kopřivách

Máte rádi pečeného pstruha na másle? Přidejte k němu kopřivy a trochu pórku a vychutnejte si jeho skvělou chuť. Zároveň s pstruhem upečete i brambory, které budete podávat jako přílohu.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hucak_L

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 900 kJ /
454 kcal
Bílkoviny11,26 g
Tuky1,22 g
Vláknina15,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy91,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, posolíme, pokmínujeme a promícháme. Krok 2: Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik snítek mladých kopřiv. Krok 3: Alobal přeložíme dvojmo, 2x přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti. Krok 4: Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme připravené brambory a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje. Krok 5: Vložíme do rozpálené trouby nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí kapsy cca 30-40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor). Krok 6: Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal. Krok 7: Po 20-30 minutách pečení alobal rozřízneme, otevřeme (pozor na unikající páru!) a pstruhy necháme volně dopéci. Hotové zakápneme citronovou šťávou a servírujeme.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 11. 10. 2010

Poznámka autora Hucak_L

Pstruzi díky kopřivám získají netradiční vynikající chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na kopřivách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2P9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na kopřivách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2P9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-)<3:yes::yes:pstruhy mám ráda, určitě příště zkusím i tento recept :-K

Kopřivy mají na naší zahradě místo (dělám si z nich odvary na vlasy), takže jsem běžela nějaké oškubat a musím říct, že nám kombinace pstruh a kopřiva opravdu chutnala :-)
Příště možná pstruhy budu dělat - jak jsme zvyklí - na pánvi, ale takhle to bylo taky super :yes:

Dnes jsem pekla pstruhy, tak jsem jednoho pojala podle tohoto receptu. Je výborný, posílám bod a obrázky.:-)

to vyzkouším, pstruha mám ráda +1

že bych vytáhla kopřivy z mrazáku? :-D:-D:-D, ale je to dobrý nápad :yes::yes:

Libore, tak na kopřiy asi k 12 měsíčkům nezajdem, co?:-// Ale jinak, hodně zajímavý a zdravý recept!;-):yes:

ještě mít tak teď ty mladé kopřivy a šla bych do toho.;-)receptík je zajímavý:yes:+1;-)

Tématické fráze:
pstruh recepty, pstruh recept, recept na pstruha, recepty pstruh, pstruh obrazky, recepty ze pstruha, pstruh s koprivami, pstruh nad ohnem, ryby na kopřivách, pstruh - recepty, vařený pstruh, recepty na pstruha, kopřiva plněná v rybě, velikost pstruhů, pstruh mládě, pstruh s koprivama, pstruh s koprivou, kopriva recept ryba, pstruh velikosti, velikost pstruh

Suroviny:
pstruh, sůl, kmín celý, máslo, kopřivy, pórek, brambory, citron

Přidat fotografie receptu