Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený květák

Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku pak trvá jen o malinko déle, zato chuť je mnohem lepší.

Hodnocení receptu je 4,7 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 221 kJ /
292 kcal
Bílkoviny23,74 g
Tuky19,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 651 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy4,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do osolené vařící vody. Krátce povaříme a vyjmeme (květák ale nerozvaříme). Krok 2: Květák necháme okapat a vychladnout. Krok 3: Růžičky obalujeme v klasickém trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích s trochou mléka a ve strouhance. Krok 4: Smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a třeba tatarská omáčka.

TIP: Co dobrého uvařit z květáku

Zveřejněno 27. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený květák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y80

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený květák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y80

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Super jídlo moc mi chutná

Skvělý nápad s těmi pytlíky!:yes::yes::yes: konečně mám něco smaženýho bez toho, že bych měla zaneřáděnou kuchyň. Navíc to bylo obalené raz dva. Moc děkuju za tip. :-K

Co dodat-je to klasika, která nikdy nezklame. Jen to pivečko jsem stihla vypít dříve, než jsem začala obalovat :-p

obalovat syrový květák, to by mě teda nenapadlo. Musím zkusit:yes:

Skvělá dobrota :yes: také jsem zvyklá obalovat dvakrát a nejen květák - je to bašta <3

LENULKA611: Proč 2 krát já chci jíst květák a ne strouhanku u sýra chápu aby nevytekl ale u květáku:no;-(

skvělej recep :-)

skvělej recep :-)

strouhanka::Píšete o "MISKÁCH,DĚROVANÉ MÍSE"a zkusili jste si dat do "igelitového"sáčku (SÁČKY NA PEČIVOz Lídlu)trochu mouky a do druhého strouhanku.Stačí jen vložit a protřepat.:-psevcikovidl@seznam.cz

Ahoj milé kuchařinky! Ano, nejchutnější je květák na řízek nevařit. Rozebraný a opláchnutý květák dám do hluboké děrované mísy osolím a protřepu, aby byla sůl všude, ale moc nesolit. Nechám v děrované míse ve dřezu, aby ještě okapal. Zdlouhavé obalování v trojobalu, jsem si usnadnila tím, že si připravím dvě hluboké misky na těstíčko a na strouhanku, udělám polotekuté těstíčko z vajec hladké mouky a trochu mléka. Do těstíčka vhodím několik kousků květáku ponořím, aby se těstíčko dostalo všude. Děrovanou naběračkou vyberu, nechám trochu odkapat a vhodím do strouhanky a proválím, obalené trochu přimáčknu a uložím na tác s ubrouskem, aby přebytečná houska opadala a dám smažit jako masový řízek. Takto to dělám, nesnáším zapatlané prsty, snad se tato rada bude někomu hodit. Ahoj, ať se daří!

Milda: dle mého názoru je syrový lepší, a ještě lepší je smažený v troubě, recept od Ivulinky;-):yes:

Po dlouhe, hodně dlouhe době jsem si dnes chtěl udělat na oběd sm.kvetak a musel jsem se podívat na nez, jestli předvarit nebo ne;-) ale jak většina píse tak ho nechám syrovej;-)´

lamky :))) muhehe

jojo syrový květák obalit je nejlepší:-K:-*:-))

Varilka:Ono stačí použít plastové misky 15x10x5cm co se v nich prodávají v LIDLU žampiony, naražené těsně k sobě a žádný bordel se nekoná.Po použití vypláchnout a schovat napříště....

strouhanka:....JO...:-p

strouhanka 2. 4. 2012 17:09
Obalovat ho syrový je nejlepší mňamka :-*

Uzasny, ze jsem si to s Tim obalovanim precetla az ted, bordel na lince ale kvetak hOtovej:-):-)

Já ho nevařím, ale dělám 10 minut na páře a pak teprve obaluju, tak mi to příjde nejlepší.Chuť je skvělá a žádnej kousek není nikdy tvrdej.

Co se týče trojobalu-viděla jsem v tv pořadu,už nevím jestli s p.Bohdalovou,nebo p.Podlahou obalovat v silonovém sáčku:-KOd té doby květák,kuřecí játra,žampiony,kousky kapra a další jiné takto připravuji(vajíčko v misce) a také už tak nezuřím:-Onení binec na lince:yes:

Zkusila jsem obalit syrový květák podle doporučení a je to opravdu mnohem lepší, jak na obalování, tak ta chuť. Takže díky!;-)

Taky jsem vyzkoušela smažit syrový květák a vážně dobrý. Hlavně je super to obalování. Obalovat vařený květák mi přišlo za trest :-)

:yes::yes:

Šetřete síly, udělejte si Dušený květák podle zdejších stránek - uvidíte, že vám bude chutnat.

Šetřete síly, udělejte si Dušený květák podle zdejších stránek - uvidíte, že vám bude chutnat.

ano ano ano s tím sáčkem je to šikovná věc... :yes:

ale ako napisala zizala...treba ho vyprazat pozvolna. a ze je surovy, tak mi ulahci aj obalovanie. ruzicky naskladam do sacku a zasypem trochou muky, uzavriem a potrasiem....za sekundu je obaleny

také květák krátce povařím...příště ho obalím syrový, dám na vaše rady :-)

:-O Já vždy květák trochu předvařím, ale jen krátce. A vidíte to, člověk se pořád učí :-)) Tak díky za komentáře ;-)

Já také podle tchýně obaluju květák syrový. Smažení sice trvá trošku déle, ale chuť je neporovnatelná. Stejně tak, když dělám květák na mozeček, dusím na cibuli květák syrový, nakrájený na kousky. Je to opravdu chutnější.

tak ako jednu z neocenitelnych rad, ktore som dostala od mojej jihlavskej svokry je, ze nemam karfiol pred vyprazanim varit...ze ho mam len oplachnut a obalovat ho normalne surovy....trochu som tomu neverila, vyskasala a uz nikdy inak....

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
květák recepty, květák, recepty z květáku, obalovaný květák, jak uvařit květák, nejlepší recepty z květáku, recepty květák, jak se vaří květák, květák recept, jak obalit květák, obaleny kvetak, obalovaný květák recept, recept květák, recepty na květák, recept na květák, jak udělat květák, top recepty květák, květák na řízek, jak smažit květák, obalování květáku

Suroviny:
květák, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu