Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jidáše

Tyto sladké kynuté uzly zvládne doma upéct každý - příprava je jednoduchá a s hladkým těstem se velmi dobře pracuje. Hotové jidáše jsou potřené vajíčkem a pokapané medem, takže se krásně lesknou a voní po medu.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 15 kusů

15kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 396 kJ /
2 724 kcal
Bílkoviny80,84 g
Tuky71,38 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 727 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy430,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Z droždí, mléka a 2 lžiček cukru zaděláme kvásek. Krok 3: Cukr, tuk a žloutky utřeme do světlé pěny a osolíme. Přidáme mouku a vykynutý kvásek.
Zpracujeme v tužší těsto, které necháme vykynout. Krok 4: Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty stáčíme do spirály. Tvary přeložíme na plech a potřeme rozkvedlaným vejcem. Krok 5: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut, aby byly dozlatova. Krok 6: Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.

TIP: Desatero o jidáších - proč se pečou?

Zveřejněno 13. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jidáše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1AQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jidáše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1AQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes:výborné jednoduché

LentilkaB: doplněno:-K

Dobry vecer, mohu se zeptat, kam se podelo to mleko? V surovinach neni uvedeno mnozstvi a v postupu mleko neni vubec, tak nevim... jeste nikdy jsem Jidasky nedelala, kouknu na jine recepty, ale bylo by fajn to tu upresnit, dekuji ;-)

Výborný recept, díky. Jidáše jsou výborné:yes::-p

Dneska jsem dělala z tohoto těsta skořicové Františky. Poprvé, a mohu doporučit, těsto je to moc dobré, dobře se s ním pracuje. Přidala jsem citr. kůru,van. cukr, jako tuk jsem použila Heru. Budu z toho dělat i mazance a všechno sladké,kynuté pečivo.:yes:

Tématické fráze:
jidáše, jidaš, jidáši, těsto na jidáše, pečené jidáše, jidáše pečivo, jidáše s medem, kynuté jidáše, skořicové jidášky, pečivo jidaš, jidáše recept, pečivo jidáše, pečený jidáš, jidáši pečivo, jidáš s medem, recept na jidase, výborné jidáše, jidáš pečivo, jidáš recept, skořicové jidáše

Suroviny:
droždí čerstvé, mléko, cukr, žloutek, tuk, mouka polohrubá, sůl, vejce, med

Přidat fotografie receptu