Jidáše
Tyto sladké kynuté uzly zvládne doma upéct každý - příprava je jednoduchá a s hladkým těstem se velmi dobře pracuje. Hotové jidáše jsou potřené vajíčkem a pokapané medem, takže se krásně lesknou a voní po medu.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 396 kJ / 2 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,84 g |
Tuky | 71,38 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 430,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Z droždí, mléka a 2 lžiček cukru zaděláme kvásek.
Krok 3: Cukr, tuk a žloutky utřeme do světlé pěny a osolíme. Přidáme mouku a vykynutý kvásek.
Zpracujeme v tužší těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu. Krok 4: Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty stáčíme do spirály. Tvary přeložíme na plech a potřeme rozkvedlaným vejcem. Krok 5: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut, aby byly dozlatova. Krok 6: Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.
Zpracujeme v tužší těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu. Krok 4: Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty stáčíme do spirály. Tvary přeložíme na plech a potřeme rozkvedlaným vejcem. Krok 5: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut, aby byly dozlatova. Krok 6: Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jidáše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1AQ
Moje poznámka
Jidáše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1AQ
Nejnovější recepty
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 19 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 3 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 3 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 13 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 16 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 18 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 18 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 18 hodinami
Tématické fráze:
jidáše,
jidaš,
jidáši,
těsto na jidáše,
pečené jidáše,
jidáše pečivo,
jidáše s medem,
kynuté jidáše,
skořicové jidášky,
pečivo jidaš,
jidáše recept,
pečivo jidáše,
pečený jidáš,
jidáši pečivo,
jidáš s medem,
recept na jidase,
výborné jidáše,
jidáš pečivo,
jidáš recept,
skořicové jidáše
Suroviny:
droždí čerstvé,
mléko,
cukr,
žloutek,
máslo,
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
med
Komentáře (5)