Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kouzelný karamel

Vařené Salko přetvořené na karamel je skvělým tipem pro milovníky sladkých pochoutek. Stačí několik hodin jemného vaření kondenzovaného mléka, vznikne hustý, krémový karamel s jemně oříškovou chutí. Tento jednoduchý trik nabízí lahodný základ pro různé dezerty.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

olly14

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 120 min

125 min (5 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Potřebuješ konzervu Salka - slazeného zahuštěného mléka. Konzervu neotvírej, jen z ní sundej papírový přebal. Krok 2: Dej ji do hrnce a zalij vodou, aby byla plechovka ponořená. Krok 3: Zakryj poklicí a dej na oheň. Jakmile se začne voda vařit, ztlum oheň (ale jen tolik, aby se voda nepřestala vařit) a vař 2 hodiny. Nech vodu vychladnout, vyndej konzervu a otevři ji. Objeví se hustý a zlatý karamel. Krok 4: Můžeš ho použít na zdobení šlehačkových nebo zmrzlinových pohárů, našlehat s máslem do hladkého krému nebo použít jako základ karamelového likéru.

TIP: Jak zkaramelizovat Salko - jednoduchý návod

Zveřejněno 15. 10. 2010

Poznámka autorky olly14

Je to dobré a snadné, ale pár hodin to potrvá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kouzelný karamel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQ9l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kouzelný karamel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQ9l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Kupuju salko Tatra a stačí 1,5 hodiny-krásně teče

Pokud někdo nechápe,že salko zkaramelizuje a je z toho karamel,je to těžký!!Ráda se tu inspiruji,ale kolikrát tady ty řeči a kritika,děsný!!

Na co mléko..???Dáš vařit salko a to ti zkaramelizuje,nech vychladit,otevři a:1/zmrzlina,2/karamel,3/šlehačka,4/oříšky.
Nebo taky zmrzlina,šlehačka,karamel,oříšky.Je to jednoduchý

děkuji za foto:-K

děkuju mirule a 75andreo:-K:-K

:yes::-8 mňaminka

Zdeni,vařila jsem 2 hodiny,ale mléko bylo černé jak hořká čokoláda,takové jsem ještě neviděla...mléko mi koupila známá,pravděpodobně v Lidlu,byla to jiná značka než jakou kupuji já,takže jsem musela polít svým karamelem,protože mládež se domáhala slíbené dobroty:-))

Vařím ho úplně stejně.Jen celou uvařenou plechovku vyšlehám s celou kostkou másla a je z toho karamelový krém.
A s tou hustotou to bude trošku sporné.Někdy ten karamel po dvou hodinách mám tuhý a někdy teče.Ale bude to nejspíš značkou.Jiné vysvětlení zatím nemám.Protože ho vařím vždy stejně.
Ale užitečná rada to je určitě.Jen tak dál olly14.:yes:

Evičko, fotku máš moc hezkou, ale chci se zeptat. Vařila jsi opravdu 2 hod. ? Já mám salko po dvouhodinovém varu tak tuhé, že bych jím nemohla nic polévat:-O.

tenhle recept se líbil mé 14 leté dceři,pochopila ho snadno i ona a už vyzkoušela,no a mňamka díky a :yes::-)) +4

:-p:yes:+3

Jestliže recept pochází z nějaké knihy, mělo by to být napsané v poznámce. A v postupu není dopsané, co s tím karamelem dál :-S

ja nevim ja tu knihu s tim receptem mam a je to tam uplne stejne napsano

co na nem vidite blbiho ja si myslim ze je dobrej:yes::yes::yes:

jezis marja kdyt ten recept je v poradku a dobrej

Tématické fráze:
karamel postup, jak uvařit karamel ze salka, karamel ze salka, salko karamel, jak uvařit salko na karamel, jak uvarit salko, karamel salko, jak uvařit karamel, karamel, tatra salko karamel, tatra karamel, karamel recept, vaření salka na karamel, jak uvařit karamelové salko, jednoduchý karamel, tuhý karamel, tatra karamel krém, salko karamel recepty, karamelové mléko, krém ze zahuštěného mléka

Suroviny:
salko, zmrzlina vanilková, šlehačka, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu