Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka Margot, která se vždy povede

Receptů na bábovky je opravdu velmi mnoho. Tato je ale velmi snadno připravitelná bez přemíry vážení. Většina surovin se měří na hrnečky. Příchuť čokoládové tyčinky potom bábovce dodá zajímavou nevšední chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betina

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 887 kJ /
3 319 kcal
Bílkoviny76,04 g
Tuky38,68 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 428 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy627,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu Margot nastrouháme.
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře promícháme. Krok 2: Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu.
Nastrouhanou čokoládu zamícháme do těsta.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Krok 3: Pečeme při teplotě 200 °C po dobu 40 až 45 minut. Propečení zkoušíme špejli . Po vytažení musí být zcela suchá.

TIP: Bábovky pro každou příležitost

Zveřejněno 16. 10. 2010

Poznámka autorky Betina

Je rychlá a moc dobrá. Vždy se vám povede. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka Margot, která se vždy povede

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LrG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka Margot, která se vždy povede

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LrG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Petaja: zacítily rum ;-)

výborná bábovka. Ušlehala jsem sníh
a:-K příště dám o něco méně cukru

:-)<3:yes::yes::-K

Bábovku jsem upekla, přidala jsem brusinky namočené v rumu. Je dobrá, chutnala hlavně dětem, jen se mi zdála taková těžší, hutnější. Příště z bílků vyšlehám sníh.

Tak to zkusim muze byt dobra margotku mam rada

Moc dobrá, jen jsem místo oleje dala vajíčko navíc, ale přišlo mi to suché. Příště dám i olej. Ale i tak byla hned pryč.

Mam ji v troubě, tak uvidíme na tu chuť :-8.
Margotku jsem mela doma jen bilou :-Q

Výborná. :-)

Výborná :-K Přidala jsem do půlky trošku kakaa a kokosu :yes:

Výborná bábovka, chtěla jsem přidat fotku, ale hned se snědla:yes:

Výborná bábovka :-):yes:. Přidávám pouze fotečky, bodovala jsem už předtím ;-).

Právě jsem dopekla... voní úžasně!! :) A určitě tak bude i chutnat...
Jinak nevím, jestli to mělo nějaký efekt, ale suroviny jsem nesmíchala najednou, ale první jsem ušlehala vejce s cukrem do pěny atd. - prostě jako bych dělala třenou.

Výborná, vřele doporučuji i začátečníkům.

babovku uz jsem nedelala asi sto let a dnes jak jsem byla u pokladny v marketu, uviděla jsem margotku a vzpomněla si na bábovku od babičky... :) Pro jistotu jsem mrkla sem, abych něco nedomotala a našla jsem tvůj recept ... skvěle jednoduchý a hlavně bez váhy :)
Jediné co, tak jsem dala o vajíčko víc a nedávala olej ... voní nádherně, vyklopit šla skoro hned po vytažení a tuším, že zítra drahému bude moc chutnat :) Takže děkuji :):-K

:yes:

Na to jak je bábovka jednoduchá, je velmi dobrá a vláčná. Neměla jsem rum, ale nevadilo to. Jinak podle jednoho tipu zde v komentářích jsem dala jen asi necelý hrnek a půl mouky - úplně to stačilo. :-) :yes:

Jednalo se o mou první bábovku, co jsem sama pekla a povedla se. Chutí je vynikající, krásně se upekla a snadno šla vyklopit. Pekla jsem při 200°C 40 minut v el. troubě. Dávám bodík :yes:

Nepekla jsem bábovku už asi 20 let. A tato je doopravdy skvělá.Pekla jsem ale skoro hodinu na 150 stupňů, 40 - 45 minut je pro mojí troubu málo, ve prostřed byla ještě syrová. Vyklopit šla výborně. Určitě ji přidám k oblíbeným a opakovaným receptům.:-p:yes:

Margotovou bábovku jsem upekla a je výborná-nedala jsem tam sice rum,ale citronovou štávu a vřele všem doporučuji.:-p

Už jsem dělala, moc dobrá :)

Ahojky..už jsem ji jednou dělala a byla skvělá :-K jdu na ni a už se na ni těšíme :-p skvělý recept:-K posilám bodiky:-)):-)):-!

Vybrala jsem si tvůj recept protože se nic nemusí vážit ani míchat:yes:. Rychle uděláno, ale také rychle snězeno:-p:-)). Možná bych příště udělala těsto o něco řidší, aby byla bábovka ještě více nadýchanější;-). Pekla jsem na 160 st..

Lenka: Ahoj Leni, myslím si, že část těsta obarvila autorka kakaem a nalila do světlé části v bábovce (klasické mramorování). Já dělala přesně podle receptu a byla skvělá.:-p:-p:-p
Betina: dovolila jsem si přidat fotku.:-K

Chci se zeptat jak to děláte, že ta bábovka má barvu tmavou i světlou:-D??? Nezkazím nic když do bábovky přidám kakao aby nebyla světlá?

Senzační, právě jsem ji vyklopila a kousek ochutnala. :-p Jde dělat skvěle, vše jsem kromě čokolády hodila v tvém pořadí do robota, pustila, mezi tím vymazala a vysypala formu, zapla troubu - šoupla tam bábovku, jen jsem ji pekla na méně delší dobu. Všem doporučuji vyzkoušet. Bodík je tvůj:yes::yes::yes:

:yes:veľminám chutila tvoja bábovka posielam ti +1 bodik a fotečku :-)

:yes::yes::-p

hmmm,jdu do ni,je jednoducha a urcite moooc dobra.posilam bodik :-K

Včera jsem tuto bábovku upekla, vzala jsem do práce na ochutnání a už v pondělí mám přinést 5 receptů na postup, takže u nás rozhodně úspěch:-K

tak jdu na to, bude to poprvé a jsem zvědavá zda se povede. Zítra přijede můj miláček a tak se ozvu, jaký to mělo úspěch.:-*:-*:-*

Tématické fráze:
bábovka z čokolády margot, bábovka z margot čokolády, margotková bábovka, babovka z margotky, bábovky z čokolády margot, margot babovka hrnkova, margotova babovka, babovka ktera se vzdy povede, výborná bábovka z margotky, margotová buchta, bábovka margotka, bábovka s margotkou, bábovky z margot čokolády, výborná bábovka margot, bábovka margot hrníčková, bábovka s čokolády margot, hrnková bábovka margot, bábovka margotková, margotková bábovka recept, rychlá bábovka margot

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, smetana ke šlehání, olej, rum, čokoláda margot, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu