Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý závin babičky Máši - štrůdl

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 325 kJ /
1 751 kcal
Bílkoviny48,28 g
Tuky45,81 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 282 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy281,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout pod čistou utěrkou. Krok 2: Potom těsto rozdělíme na dva díly, z každého rozválíme obdelník. Krok 3: Poklademe jablky, posypeme rozinkami, cukrem, skořicí a zabalíme. Můžeme dát třeba i ovoce. Krok 4: Záviny pomažeme vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů asi 30 minut.

Zveřejněno 17. 10. 2010

Poznámka autorky marunda

Recept je z knížky NEJOBLÍBENĚJŠÍ MOUČNÍKY NAŠÍ RODINY, Nakladatelství dona.

Použila jsem místo jablek i broskve, které mi zbyly v lednici. Zdobením jsem se nechala inspirovat od Isahu.

Těsto je vynikající a vláčný. Dnes upeču zas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý závin babičky Máši - štrůdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oygN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý závin babičky Máši - štrůdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oygN

Marie

Komentáře (12)

jarmilus: tak to si budu pamatovat a zkusím to taky. MOc díky za vyzkoušení

upekla jsem,opravdu moc dobrej a místo 2lžic mléka jsem dala rum:-)

no Mirco, krása, nemusíš je mazat, proč? Jsou krásný, hezčí než moje. Chválím a posílám Ti boda jen obrázkem. :yes: také nám moc chutná

Mirko, jako vždy - fotky úžasné, jak od profíka:-K

Tento závin,respektive toto těsto ,u nás také patří k rodinným.Dělávám ho často a pokaždé chutná.:-p:yes:

mirco - fotky máš nádherné, už se na ně dívám potřetí:-8.:-)

Miri, to jsou zase obrázky radost pohledět:yes:

Marundo:-) tak jsem závin hned ráno zkusila a je moc dobrý. Těsto jsem zadělávala v DP, přidala jsem lžíci tekutiny navíc a cukr nahradila tím medem;-). Pekla jsem podle tebe. S těstem se krásně pracuje, nepraská a po upečení drží tvar. Těsto po upečení není přímo křehké (rodinka je na něj zvyklá:-8), ale chuťově je moc dobré. Posílám pár fotek (pokud by jsi je nechtěla, tak je smažu) a boďku č.9;-).

:-K:-p mňam +:yes:

díky, holky.
spagetka: já med nemám ráda, tak jsem to s ním nezkoušela. Pak písni, jak to chutnalo

Tedy fotka velice inspirativní, mám pocit, že až na ten med to takhle dělá mamka, s tím medem to zkusím;-):yes:

:yes::-K uloženo..

Tématické fráze:
štrůdl recept, štrůdl, rychlý štrůdl, recept strudl, recept na štrůdl, maso na kari, rychlý závin, recept na rychlý štrůdl, maso v alobalu, recepty štrůdl, rychlí štrůdl, recepty na štrudl, moučník z jablek, maso na medu, rychly strůdl z jablek, štrůdl rychlý, rychly strudl recept, zavin strudl, záviny od babičky, testo na strudl

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, tuk, cukr moučkový, vejce, mléko

Přidat fotografie receptu