Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika s vepřovým jazykem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 219 kJ /
6 027 kcal
Bílkoviny298,96 g
Tuky462,87 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 2,99 g
Sodík 3,14 g
Sůl7,53 g
Sacharidy155,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyk uvaříme do poloměkka, necháme vychladnout, oloupeme z kůže a odstraníme chrupavky. Očištěná, žilek zbavená a odblaněná játra opláchneme ve vodě a necháme okapat. Krok 2: Vepřový bok nakrájíme na kostky, osolíme, promícháme a necháme odležet. Játra a bůček umeleme přes desku s otvory 2,5-3 mm, každé maso zvlášť. Krok 3: Slaninu nakrájíme na kostičky a na ní osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a pak obojí pomeleme. Vařený jazyk nakrájíme na menší kostky. Do míchací nádoby dáme umletá játra a rozmixujeme. Po chvíli přidáme vepřové maso, cibuli, část smetany, víno a vejce a dále mixujeme. Krok 4: Pak přídáme sůl, koření, mouku a podle potřeby druhou část smetany a vymícháme pojivou míšeninu řidší konzistence. Nakonec přidáme nakrájený jazyk a ručně zamícháme. Krok 5: Míšeninu plníme do olejem vymazaných forem. Formy dobře uzavřeme, vložíme do vodní lázně a vaříme při teplotě 75-78°C 2-2,5 hodiny. Krok 6: Paštiku necháme do druhého dne ve formách vychladnout, pak vyklopíme, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky.

Zveřejněno 17. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika s vepřovým jazykem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0oK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika s vepřovým jazykem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0oK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

velmi super,moc dobrý :yes:

Já a paštiky,to je moje.:yes::yes::yes:

velmi zajímavý receptík;-)+1:yes:

Ch:-putná jako játrovomasová paštika

Jo, to můžem :-p:yes:

Tož aji bych si dala do nosu, hlavně ze zvědavosti jak tahle dobrota chutná:yes:

Opravdu super:-O:yes:

Tématické fráze:
vepřový jazyk recept, forma na paštiku, cibulak pastika, paštika cibulák, paštika cibulák recept, domací cibulák, játrovomasová paštika, vepřový bok s kostí recepty, vepřový bok recept, cibulák paštika recept, paštika z boku, paštika cibulák recept, recept cibulak pastika, recept na paštika cibulák, paštika játra smetana, paštika z jazak, paštiky-bůček+játra+cibule......., formy na paštiku, forma na paštiky, recept na paštiku

Suroviny:
bok vepřový, játra vepřová, vejce, smetana, víno, mouka polohrubá, slanina, cibule, olej, sůl, pepř bílý, zázvor, skořice, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu