Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko v množství podle potřeby, metličkou prošleháme a přivedeme k varu. Krok 2: Pozvolna vaříme za častého promíchávání, aby se omáčka nepřipálila. Vaříme zhruba 20 minut. Krok 3: Pak přidáme najemno nastrouhaný křen, sůl, pepř a po chvilce smetanu. Opět velmi pozvolna povaříme, ale už jen krátce, zhruba 5 minut. Pokud použijeme Krenex, můžeme ho dát až úplně nakonec. Krok 4: Je-li omáčka moc hustá, tak konzistenci v průběhu vaření upravíme přidáním trochy mléka. Krok 5: Nakonec omáčku lehce dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Krok 6: Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným uzeným masem.

TIP: Křen v naší kuchyni

Zveřejněno 27. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l1l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l1l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Občas křenovou omáčku uvařím, lepší je z čerstvého křenu, ale tentokrát jsem neměla a tak jsem použila Krenex. Přidala jsem foto a pět hvězdiček. :-K

vynikající - klidně by mi stačilo k tomu vařené vajíčko ;-)

Tématické fráze:
křenová omáčka recept, křenová omáčka, hovězí jazyk s křenovou omáčkou, recepty křenová omáčka, recept na křenovou omáčku, recept křenová omáčka, krenova omacka s uzenym, křenová omáčka s uzeným jazykem, babiččina křenovka, veprovy jazyk s krenovou omackou, hovězí jazyk recept, křenová omáčka recepty, hovězí jazyk recept - křenová omáčka, kuře s krenovou omackou, vepřové jazyky v křenové omáčce, omacka krenova, uzený jazyk v křenové omáčce, moravská křenová omáčka, uzený hovězí jazyk recept, s křenovou omáčkou

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, křen, sůl, pepř bílý mletý, cukr, šťáva citronová, maso uzené, knedlík houskový

Přidat fotografie receptu