Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj domácí chleba

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 499 kJ /
3 704 kcal
Bílkoviny120,30 g
Tuky21,80 g
Vláknina37,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,64 g
Sůl24,00 g
Sacharidy738,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj dáme kvasnice, zasypeme 2 lžičky cukru a zalijeme 250 ml vlažné vody. Počkáme, až se udělá kvásek. Krok 2: Mezitím svaříme 300 ml vody s kmínem, feniklem a solí. Necháme přejít varem, vypneme a přidáme ocet. Krok 3: Vychladíme ( vlažné ) a přidáme do kvásku a zpracujeme v tužší těsto, pokud by se vám nechtělo spojit, můžete podle potřeby přidat převařenou vodu. Krok 4: Dáme na teplo vykynout asi 3/4 hodiny, poté znovu zpracujeme na hladké těsto a necháme opět 3/4 hodiny kynout. Krok 5: Potom zpracujeme, vytvoříme bochník, dáme na vymazaný moukou vysypaný plech, uděláme do bochníku důlek, dáme pod utěrku vykynout. Krok 6: Potřeme slanou vodou, pečeme na 250°C na 10 - 15 minut po vytvoření kůrky, pak snížíme teplotu na 50°C a pečeme 1 hodinu. Upečené vychladíme.

Zveřejněno 17. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj domácí chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z0EE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj domácí chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z0EE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Prima chlebík, přidala jsem fotku :-K
(dělala jsem z poloviční dávky a je veliký)

Josef Buchta-Ostrava 10. 9. 2017 17:15
Včera jsem zkusil -skvělý!! Mouku jsem použil z polska Babiččinu:yes:

issa88:těším se na fotku :-K

chlebík moc dobrý dvakrát se mi po něm zaprášilo tak snad dnes stihnu vyfotit:yes:

Adriana a Eric 9. 8. 2011 20:30
ahojky lidickyy, tak mi mockrat dekujem za radicku .. povedl jse nam moc vybirnejj.. ale zapla jsem troubu na 240 stupnu na deset min pak jsem vlozila chleb do vyhrate trouby a hned jsem to stahla na 200 stuplnu a nechala jsem ho tam 20 min pak jsem ho parkrat propichala jestly je hotovy a byl tak jsem ho vyndala a zabalyla do uterky aby byl tak jak ma byt ..papa dekujem za precteniii...:-8:-))

fotku dodám k řezu , koření převařuji aby trochu změklo:-)

Zdeni, mám dotaz. Proč vodu svařuješ s kořením? A nebyla by fotka řezu?:-8

Zdenka+++ 18. 10. 2010 07:19
nespletla jsem se prvních 10-15 mínut na 250 ° c a potom stáhnout na 50°:-)c a pečeme 1 hodinu na těch 50 st.

:yes:+1,Zdenka, nepomýlila si sa v zníženej teplote pri pečení? Naozaj len 50 stpňov? Dakujem:-))

Tématické fráze:
pečeme domácí chleba recepty, domácí chléb, domácí chleba, top recepty domácí chleba, recepty na pečení domácího chleba, pečeme domácí chleba, recept na domácí chleba, domácí chleba recept, pečeme domácí chléb - recepty, pečeme domácí chléb, domácí chléb top recepty, domácí chleba top recepty, top recepty chleba, domácí chléb recept, top recepty domácí chléb, domácí chleba pro zacatecniky, recepty s feniklem, můj chleba, domácí chleba top recept, domaci chléb top

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, droždí sušené, voda, kmín drcený, sůl, fenykl, ocet

Přidat fotografie receptu