Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarování rohlíků

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku. Necháme je asi 10 minut kynout. Krok 2: Bulku rozválíme do tenkého oválu.
Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý - je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce. Krok 3: Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.

Na první a poslední fotce - hotových rohlíků - vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.

Zveřejněno 18. 10. 2010

Poznámka autorky cathleen

Můžete je vyzkoušet třeba na tomto receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarování rohlíků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69pQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarování rohlíků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69pQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

viděla jsem i postup, kdy si výrobce rozdělil těsto na dva bochníčky. ty rozčtvrtil a pak válečkem zhruba od středu rozválel jedním tahem do špice a pak do stran a sroloval:-)

já dělám rohlíky tak, že rozvlálím těsto do kruhu, rozkrájím (většinou na osm dílů)a pak růžky na kratší straně přehnu trochu ke středu a teprve pak motám a špičku lehce natahuji. nesnáším ty vypečený růžky.;-)

Ivi,je fajn, že jsi tady přidala názorný postup;-):yes:

Jsou výstavní! Postup pěkně popsaný. . . a děkuji za odpovědi. ;-) +13

:yes: to je moc pěkně popsané;-)+:yes::-K

Cathleen, nádherné, ale nevím, jestli bych se odvážila pustit se do nich, popis je úžasný, ale ...stejně odvahu nenajdu, dala bych ti za ně bodů a bodů, ale nejde to, tak aspoň jeden:yes:

:-))Ne, deska je obyčejný pracovní stůl v kuchyni.
A rohlík můžeš klidně motat i z trojúhelníku, ale toto mi při výrobě velkých rohlíků přijde rychlejší (u malých, třeba bratislavských, zůstávám u dělení kruhu na výseče). Myslím, že při tomto způsobu je těsto i víc natenko vyválené, víckrát ho "namotáš" a hotový, upečený rohlík je víc podobný kupovanému.;-)

Píšeš tady o té desce. . . Není to corian? ;-)

Aha, a já myslela (a hlavně viděla ve více receptech tady), že se rohlík motá z trojúhelníku. . . :-//

super návod, mne vždy "pribrali"po upečení:yes:

Super:yes::yes:+9

:-One, nemám...obyčejná, i s horkovzduchem, ale pečivo peču obyčejně, bez něj. Připadá mi, že vysušuje.....jestli to nebude vysokou teplotou při pečení (peču zprudka a spíš krátce), hodně udělá i cukr v těstě...

Cat a ty máš nejakú extra rúru? Pretože aj farba tvojich výrobkov je vždy taká úžasná...

:-))ano, takhle motám všechny rohlíky.

a takhle se motají i ty "Pro Ozzáka":-?;-)

Já dělám všechno přímo na stole, s válem se mi špatně manipuluje. A tahle deska se i výborně čistí.:-)

jen se toho těsta nebojte a pořádně přitlačte :-):yes:

Fajn návod.:yes:A na té desce se to musí motat opravdu bezvadně,lepší než dřevěný vál,že?:-)

Super návod;-)+1:yes:

cathleen:-K děkuji za názorný postup, na tohle jsem opravdu dřevo.

supeer

Pěkný fotopostup :yes: +2

Bezva návod :yes::yes::yes::-D:-D:-D chválím moc...:-K:-D

Tématické fráze:
motání rohlíků, jak motat rohlíky, jak se motaji rohliky, vyroba rohliku, návod na pečení rohlíku, rohlíky recept, jak se motá rohlík, recept na rohlíky, recepty pro začátečníky, jak se tvarují rohlíky, rohlíky, motání rohlíků video, motání loupáků, jak motat loupáky, rohlík, výroba rohlíků video, jak motat rohlík, postup motání rohlíků, jak se motaji loupaky, popis pracovního postupu recept

Suroviny:
těsto kynuté

Přidat fotografie receptu