Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s jablečným sněhem

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 283 kJ /
2 936 kcal
Bílkoviny60,12 g
Tuky144,34 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 590 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy332,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka okrájíme a nastrouháme na jemné nudličky, pocákáme citronovou šťávou. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem do hladkého, téměř bílého krému, který znásobí svůj objem. Poté všleháme olej a mléko a vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Krok 3: Těsto nalijeme na menší plech s vyššími okraji, vyložený pečícím papírem a pečeme na 150°C asi 10 min. Krok 4: Mezitím si ušleháme bílky se špetkou soli, všleháme cukr. Jablka vyždímáme a vmícháme opatrně do sněhu, aby "nespadl". Krok 5: Jablečný sníh navrstvíme rovnoměrně na předpečený korpus a dopečeme na 150°C, dokud povrch nezezlátne. Krok 6: Hotový moučník posypeme skořicovým cukrem.

Zveřejněno 18. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s jablečným sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/myzE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s jablečným sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/myzE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

Skvělá lehoučká buchta, pekla jsem ji včera odpoledne, měla být na snídani, ale hned večer byl prázdný plech :D

Terezko, děkuji :-K to mě moc těší, že vám také chutnají ;-) a krásná fotka, dík :yes::-K

Ivanko :-K, řezy jsou výborné, moc nám chutnají :yes:. Děkuju za rychlý a jednoduchý recept a dovolila jsem si přidat obrázek :-);-).

:-pto mi nějak uniklo:-p:yes:+15

Jajine, děkuji za pochvalu, moc hezky se ti povedl :yes:

Ivanko:-K, dnes jsem pekla tvůj koláč a jenom chválím:yes::-):-), je to takový neotřelý a nenáročný recept;-)a mooc dobrý:yes:a s dovolením přidávám na ukázku:-*

Hltám alespoň očima-nádhera:-!

:-K:yes:

:yes::yes::yes:

;-)+1:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes:

Bezva recept:-):-):yes:

:yes::-)

Jani, ten korpus je po těch 10 min. ještě vlastně syrový, jen vršek má lehce zapečený povrch, je potřeba to nechat pomalu, tak na 150°C...aby se sníh i těsto propeklo...

Někdy nechám naopak korpus plně upéct a pak nahoru už jen sníh a nechat ho zatáhnout do zlatova, ale to je jiný moučník, s ovocem...

:yes::-p

Tématické fráze:
buchta s jablky a sněhem, moučník se sněhem, moučníky se sněhem, řezy s jablky a sněhem, moučník s jablky a sněhem, jablečný moučník se sněhem, buchta s bilkovym snehem, jablečný koláč s bílkovým sněhem, jablečné řezy, pečená jablka se sněhem, jablecna buchta se sněhem, jablecna buchta s bilkovym snehem, kolac s jablecnym snehem, rezy s jablky, sníh s jablky, jablečné řezy se skořicovým sněhem a čokoládou, modřínové řezy, řezy, sněhové řezy s jablky, řezy s jablky a se sněhem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, jablko, cukr krupice, šťáva citronová, cukr skořice

Přidat fotografie receptu